Polievka z daniela

Polievka z daniela s knedličkami a hlivou (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Ostali mi kostí z daniela, tak som urobil z nich takúto sviatočnú poľovnícku polievku, ktorú ma naučil robiť jeden poľovník. Vývar z diviny je zdravý, žiadna mastnota. Vhodný na diéty.

8
porcií
5 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäsovú kosť pretneme, aby na vošla do hrnca. Zalejeme studenou vodou a dáme variť. Ako sa to rozvarí, začnú sa robiť šuminy, tie vyberáme, pokiaľ nám to neostane čisté. Varíme asi hodinu.
  2. Zatiaľ si očistíme zeleninu a hlivu, ktorú pokrájame. Ostatné necháme v celku.
  3. Po hodinovom varení mäsa pridáme všetku zeleninu, koreniny a osolíme. Po rozvarení nalejeme víno. Sporák stíšime, nech sa to pomaly varí. Kosti a zeleninu po 150 minútovom varení ( aby mäso bolo mäkké) vyberieme a dáme do hrnca hlivu variť aspoň 20 minút. Zatiaľ mäso z kostí oberieme a rozmixujeme. K mäsu pridáme krupicu, vajcia, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak a nakrájanú zelerovú vňať. Osolíme a dobre to vymiešame na hustú hmotu, z ktorej vytvarujeme guľky. Zeleninu krájame na drobnejšie. Napokon zeleninu a guľky dáme do polievky a varíme. Až nám guľky vyplávajú na vrch polievky. To ešte tak zo 5 minút povaríme.
  4. Napokon pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a polievku odstavíme zo sporáku. Necháme chvíľu postať a môžme nakladať. Je to dobrá a zdravá poľovnícka polievka.