Polievka z červenej šošovice s kokosovým mliekom

tinca - fotkatinca, 20. júla 2016
Polievka z červenej šošovice s kokosovým mliekom
Foto: tinca

Kúpila som vo farmárskom obchode červenú šošovicu a chutná polievka bola na svete.

4-5
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
160 g
200 ml (kyslá)
2 strúčiky
1 - 2 ks
pár guličiek
 (limetky)
Na zátrepku:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Polievka z červenej šošovice s kokosovým mliekom - obrázok 1
  2. 2

    Do vody dáme variť šošovicu, s pridaním pretlačeného cesnaku, bobkovým listom, korením a troškou soli. Očistíme si zemiaky, pokrájame na drobné kocky a uvaríme ich zvlášť v osolenej vode. RADA NAVYŠE: Šošovicu varíme len 8 - 10 minút, je uvarená veľmi rýchlo! Preto zemiaky varíme zvlášť, lebo im treba dlhší čas.

  3. 3

    Potom zemiaky pridáme k šošovici, zalejeme kokosovým mliekom a šľahačkovou smotanou. Môžete použiť aj kyslú smotanu, ako ste zvyknutí. Ja som pridala tiež 2 PL pochúťkovej smotany. Pridáme zátrepku, ktorú si urobíme z 1/2 dcl mlieka a 2 kl hladkej múky. Dochutíme cukrom a citrónovou alebo limetkovou šťavou. Po odstavení pridáme nasekanú vňaťku koriadra, ja som nemala čerstvý,tak som dala sušený.

  4. 4

    Červená šošovica sa oveľa viac nabobtná ako klasická, takže tých 200 g stačilo na 4 - 5 porcií. Jediné čo ma mrzí, že varom šošovica zmení farbu na slabo žltú. Inak chutí skvele. Dobrú chuť!

    Polievka z červenej šošovice s kokosovým mliekom - obrázok 4

Diskusia k receptu

siisa
Narástol mi nádherný koriander, a toto je ďalšia možnosť ho využiť, ďakujem ti @tinca , že si ho sem pridala. Mám ďalší tip na užasnú polievku. KK...5* ♥
1x haji
haji
Zajímavý a jednoduchý receptík, krásně naservírováno!
romulus
BEZ DOBREJ POLIEVKY SI NEVIEM PREDSTAVIT DEN A SO STRUKOVINAMI SU NAJLEPSIE.S KOKOSOVYM MLIEKOM JE ZAUJIMAVE A URCITE VYSKUSAM CO NAJSKOR.
1x haji
methi
Sosovica sa pekne rozvari a zahusti polievku sama, zatrepka je zbytocna a ak kokosove, preco aj smotana, to sa mi zda zbytocne vela. Alebo teda smotana a nie kokosove. Inak sosovica a kokosove mlieko je super kombinacia a podobnu polievku robievam casto.  akochutimasala.blogspot.in/2011/04/kari-dal-z-cervenej-sosovice.ht...
alebo  akochutimasala.blogspot.in/2013/08/polievka-z-oranzovej-sosovice.h...
marikafil
Ja robievam z červenej šošovice podľa tureckého receptu - aby zostala červená, pridávam mrkvu a rajčiny, samozrejme zemiaky. Pre super chuť varím s mätou, po rozvarení celé rozmixujem a na záver osolím a pridám citrónovú šťavu. Zatiaľ každému chutila...
tinca
@methi dala som preto aj smotanu,lebo šošovice bolo viac a kokosové mlieko som mala len malú plechovku /169g/.Keby som bola mala veľké balenie tak ju nepridám. Ale myslím že na chuti polievke vôbec neublížila.
mijaita
ja ji take mam v repertoaru, uz driv, inspirace @methi. urcite bez brambor a mouky. Ale zaklad, cervena cocka a kokos mleko je TOP a polivka je to bajecna. Jen co se ochladi venku, prijde zas na radu. :-)