Polievka s mäsovými guľkami

Polievka s mäsovými guľkami

Autor receptu: podravka

Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj chuťovú kombináciu.

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.
  2. Mleté mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, so žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenovou vňaťou a dobre premiešame.
  3. Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.
  4. Keď sa začne polievka variť, pridáme slepačí bujón.
  5. Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.
  6. Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.