Polievka s mäsovými guľkami
Polievka s mäsovými guľkami
Autor receptu: podravka
Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu ale aj
chuťovú kombináciu.
Postup
- Jačmeň uvaríme vo vriacej vode, dokým nezmäkne.
- Mleté mäso zmiešame s nakrájaným chlebom, so žĺtkom, soľou, čiernym mletým korením, petržlenovou vňaťou a dobre premiešame.
- Na zahriaty olivový olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme dosklovita a pridáme mrkvu nakrájanú na plátky. Krátko opečieme a pridáme cca 1 l teplej vody.
- Keď sa začne polievka variť, pridáme slepačí bujón.
- Z mäsovej zmesi vytvoríme guličky a dáme ich do polievky. Takisto pridáme nakrájaný kel a všetko spolu na miernom ohni varíme približne 20 minút.
- Na konci varenia pridáme špenátové listy, uvarený jačmeň a podľa potreby osolíme a okoreníme.