Kukuricová polievka
Kukuricová polievka

Polievka na všedný deň

ancicka - fotkaancicka, 17. apríla 2019
Polievka na všedný deň
Foto: ancicka

Jednoduchá ľahká polievka.

5
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

400 g sterilizovaná
3 ks stredne veľká
hrsť
1 ks




Postup

  1. 1

    V kastróle si na oleji speníme nadrobno pokrájanú cubuľku, potom pridáme na drobno pokrájanú mrkvu s kukuricou. Toto všetko opražíme.

  2. 2

    Potom všetko zalejeme asi 1,5 l vody. Osolíme, okoreníme a necháme variť tak asi 15 minút.

  3. 3

    Do tejto kukurično-mrkvovej polievky vsypeme ryžu a varíme pokiaľ nie je polievka pripravená na konzum.

Diskusia k receptu

nephilim
@Bojar Ani ja ťa nepochválim. Tvoja gramatika na úrovni IV. cenovej zvýraznená CAPS LOCK o mnohom vypovedá. Kto si neváži vlastný jazyk, nemá právo neznášať cudzokrajné ingrediencie. Než začneš kritizovať susedov dvor, prejdi sa po vlastnom.
lianka
Je to rýchla pôstna polievka do týchto dní. Roboty je pre sviatkami veľa, rodina je hladná, tak prečo nie, keď je dobre dochutená.
evanaaa
@Nephilin , teraz neviem....akú chybu spravil @Bojar , ja ju v tých dvoch slovách nevidím....a ani písané Caps Lock Alebo to už opravil? potom prepáč....
finczi
...možno aj so slovenskou ryžou by mohla byť... Rýchla, jednoduchá. Veď každý deň nie je nedeľa ; )
nephilim
@Evanaaa Bola to reakcia na jeho profil. A na úvodné slová k jeho receptom. Mea culpa. Nenapísala som to hneď.

@Lorak40 Nie. Nie sme v JULSAVBA. Ani na hodine slovenčiny. Ale nie sme ani v chlieve. Alebo v osade na periférii. Trvám na svojich slovách. Kto si neváži vlastný jazyk, nezaslúži si kritizovať cudzí.

kimlo
@Nephilim (18.4.2019 19:11)
Na to že tam spravil jeden “ipsylon”, by som nikoho neodsudzoval ani nekritizoval, je to stránka o varení a kľudne nech si tu niekto píše tak ako mu zobák narástol. Každý normály človek to pochopí a porozumie tomu. :-)
nephilim
@Kimlo Pán s nickom @Bojar má na krku viac prehreškov. Kvôli jednému ypsilonu by som katany netasila. Už som odpisovala redakcii varecha.sk. Som zdatný oliezač profilov i receptov.

Považujem ťa za inteligentného človeka. Ja mám na ľudí vysoké nároky. V deviatich prípadoch z desiatich nemáš problém porozumieť textu. Trochu ma mrzí, že sme si teraz neporozumeli. Stáva sa. My nehej(t)slováci to máme občas ťažšie.
marienka44
Táto vyzitka Bojara bola na závadu:

som slovák trvale žijúci v čechách. mam rád kuchyňu nážho kraja - stredného slovenska. rád sa však priučím aj niečomu novému. NEZNÁŠAM KDEJAKÉ VÝMYSLI A CUDZOKRAJNÉ INGREDIENCIE

klukodvody
Tak já se vrátím té polévce. Pro mně každá polévka má smysl. Někdy se až divím, jakou polévku si udělám. Nemá jméno, je z toho co zrovna vidím a dokonce někdy vyjde perla. Rychlá nenáročná polévka, pro mně dobrá a ne vždy musí člověk přidávat super recept. Však i to nejobyčejnější jídlo zasytí. Jen aby vždy bylo. Díky za recept a přejeme krásné Velikonoční svátky.
angelikasch
Ako čítam tento recept, dostala som chuť začať s ľahkou atletikou - polievku preskočím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia