Polievka minestrone fotorecept

vio - fotkavio, 27. septembra 2014
Polievka minestrone (fotorecept)
Foto: vio

Minestrone alebo talianska zeleninová polievka :) Je dobrá hlavne pre jesenné a zimné obdobia a dá sa robiť s rôznych druhov zeleniny. Ja som Zobraziť celý popisMinestrone alebo talianska zeleninová polievka :) Je dobrá hlavne pre jesenné a zimné obdobia a dá sa robiť s rôznych druhov zeleniny. Ja som ju robila do 4 litrového hrnca takto:

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 ks
1 ks väčšia
1/2 ks
2 ks
450 g konzerva
1/2 hrnčeka malé
10 dkg
1,5 l
 malý
450 g olúpane a pokrájané z konzervy
 tvrdý strúhaný




Postup

  1. 1

    Najskôr si nakrájame zeleninu a zemiaky na väčšie kocky, cesnak na drobno a kapustu na väčšie pásiky. Vývar si pripravíme z 1,5 l vody a 3 kociek natur hovädzieho bujónu podľa návodu (vývar môže byť z hocijakého mäska, alebo mäsového bujónu ;) Do väčšieho hrnca si pridáme trochu oleja a na kocky/na štvorčeky nakrájanú slaninku. Tu si chvíľu opražíme a vyberieme z hrnca. Aby nebola polievka moc mastná, trochu tuku odlejeme. Môže sa aj všetok, pretože tá chuť v hrnci ostane ;)

    Polievka minestrone (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca (už bez slaninky) si pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, stopkový zeler, cukinu, cibuľu a na drobno nakrájaný cesnak. Osolíme a okoreníme a chvíľu opražíme. Tá vôňa čo sa začne šíriť z hrnca je fantastico ;)

    Polievka minestrone (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom si pridáme nakrájanú červenú kapustu a podlejeme asi dvomi žufankami vývaru. Prikryjeme a necháme dusiť dokým bude kapusta polomäkká, asi 5 až 10 min.

    Polievka minestrone (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ako je všetko udusené, pridáme rajčinový pretlak, rajčiny, fazuľku, opraženú slaninku, bobkový list, rozmarín a všetko zalejeme vývarom. Keď polievka začne vrieť, pridáme nakrájané zemiaky a cestoviny. Varíme dokým zemiaky a cestoviny zmäknú a dochutíme.

    Polievka minestrone (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Petržlenovú vňatku si pridávam až do taniera, ako aj syr a ocot. Ocot v originálnom recepte nie je, no mne pri rajčinových jedlách jednoducho dochutí jedlo dokonale. Dobrú chuť :)

    Polievka minestrone (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne
Tieto zeleninové sú úžasné,aj táto vyzerá výborne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia