Pohárový perník fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 14. októbra 2014

Tento perník robievala ešte moja babka medzi prácou na záhrade keď mala menej času. Je to rýchla a nenáročná výroba. Mám ho stále rád Zobraziť celý popisTento perník robievala ešte moja babka medzi prácou na záhrade keď mala menej času. Je to rýchla a nenáročná výroba. Mám ho stále rád dokonca aj mojím vnúčatám sa ľúbi.

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

3 poháre
3 poháre
3 poháre
1/2 pohára
2 ČL
2 ČL
2 PL
2 poháre (alebo posekané orechy)




Postup

  1. 1

    Všetky potraviny dáme do misy a dobre rozmiešame, aby cukor bol spustený. Nech ho tam necitime pri ochutnaní.

    Pohárový perník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ak to je dobré vymiešané tak to nalejeme na hlboký plech a dáme do vyhriatej rúry na 200°C piecť na pol hodinu (podľa typu rúry). Plech nech je suchý olej je v zarobenej zmesi.

    Pohárový perník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po pol hodine skúsime klasicky šparatkom pichneme do perníka ak nalepí je hotovo. Hotového foto nemám prišla mi návšteva tak som potom nefotil. Perník necháme vychladnúť a až potom krájame. Takže Vám prajem dobrú chuť. Moja mierka pohár ktorí opatrujem ako relikviu staršie ročníky si isto pamätajú na klasické horčičaky.

    Pohárový perník (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

ariela6
tvoj pernik vyzera super aj by som si teraz dala skoda že sa neda poslat tak si ho aspon uložim
ally5555
chcem sa opytat vajicka tam vobec nejdu piekla ho moja svokra ale isli tam asi 2 vajicka
bebeka
otazočka, to v obchode dostať cmar, alebo čo by tam mohlo isť ako ekvivalent? mliečne vyrobky nie sú moja silná stránka. ale recept je absolútne úžasný rýchly, taký naozaj od šikovnej babičky:-)
patroveckypitrs
Ďakujem za pochváli a opovedám pre@bebeka tento cmar dostať v Tescu a vLidli pravda je že babička si ho robila sama. Pre @ally5555 nie nejdú tam žiadne vajcia je to taká rychlovka. Pre @ariela6 ak budeš mať cestu do Tn daj vedieť a ja ho urobím a ponuknem.
capko
Tak vďaka priateľu toto zvládnem aj ja ukladám a hodnotím kladne 5*.
rea1
recept sa mi veľmo pozdáva, rozhodne ho zaradím do môjho repertoiru rýchloviek. ale na tom všetkom je najúžasnejší ten pohár. mám odložené tri - kedysi som dostala od kamošky zo ZSSR dva tzv. podstakančiky, držiaky, do ktorých sa dá pohár a nepopáli ťa horúce varené víno. len, chyba lávky, podstakančiky sú síce strieborné a s motívom sovietskeho sputnika ale bez pohárov. otvor hore, menší otvor dolu a žiadny pohár do toho nepasoval ni za svet. až som potom raz skúsila do milého držiaka vrznúť horčičák. len tak, že čo to spraví. čo ti poviem, pasoval tam ako riť na šerbeľ, do obidvoch otvorov. tak mám starostlivo odložené a strážené ako poklady tri poháre - od horčice. :-)) perník spravím ešte dnes a spravím si k tomu čaj do horčičáka v luxusnom podstakančiku. :-)))
k599
rea1, tak to nie si sama ;-) Ja mám presne tento "servis" na chate a tiež som bol hrdý na to, keď som zistil, že horčičáky do toho pasujú. Len som mal problém ešte 4 ks. zohnať, ale podarilo sa. A mám z nich už dlhé roky radosť.
kimlo
Taký horčičák mám veru aj ja... :-)
rea1
@radost , písala som ti TS - zháňam tieto kefírové hubky a akosi sa k nim neviem dostať. mala som ale mi akosi chcípli. nevieš mi pomôcť alebo poradiť, ako sa k nim opäť dostať? jana
martamm
Jednoduchá príprava, perník určite chutí výborne, možno by som ho ešte posypala sekanými orechmi a poliala čokoládou, v tom prípade už by to bol slávnostnejší koláč, ale najskôr upečiem Tvoj obyčajný, určite bude mať úspech