Pohár s ovocím a mascarpone

anit28 - bez fotkyanit28, 27. apríla 2015
Pohár s ovocím a mascarpone
Foto: anit28

Možno tu podobný recept je, ale tento som si skombinovala sama, niečo podobné dávali v televízii, ale som si presne nezapamätala recept, tak som Zobraziť celý popisMožno tu podobný recept je, ale tento som si skombinovala sama, niečo podobné dávali v televízii, ale som si presne nezapamätala recept, tak som trochu improvizovala a keďže mal úspech, tak aby som naň nezabudla.

5
porcií
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 téglik
1 téglik
2 PL
1 ks
1 ks
1 ks
3 ks
1 ks
1 bal.




Postup

  1. 1

    Odšťavíme limetku s pomarančom, do šťavy namočíme plátky želatíny, necháme 10 minút napučať, potom zahrejeme a miešame, pokiaľ sa želatina úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vymiešame mixérom smotanu na šľahanie s mletým cukrom, keď je tuhá, pridáme po menším množstvách mascarpone. Keď je želatina vlažná, vmiešame ju do vyšlahaného krému. Trochu želatiny si necháme navrch.

  3. 3

    Do vyšších pohárov (mne toto množstvo vyšlo na 5 pohárov) si nalámeme keksy, detskú verziu pokvapkáme iba malinovým sirupom (asi tak 1 polievková lyžica), pri dospeláckej verzii pridáme kávovú lyžičku amaretta, na to pár kúskov zaváraných mandarínok. Na mandarínky dáme pripravený krém. Toto ešte raz zopakujeme, na hornú vrstvu krému nalejeme lyžičku ešte tekutej želatiny. Dáme vychladiť do chladničky.

  4. 4

    Keď sú poháre vychladnuté a želatina je stuhnutá, môžeme vrch ešte niečím ozdobiť. Ja som si urobila čokoládové hoblinky a tým som poháre dozdobila. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia