Pohánkový šalát

kecemis - fotkakecemis, 1. apríla 2012
Pohánkový šalát
Foto: kecemis

Salat plny proteinov a urobeny za 10-15 minut a zasyti celu rodinu.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
500 ml, scedený
2 hrnček
1 ks
1/4 hrnček
1/4 hrnček (peppermint)
1/4 hrnček
1/4 hrnček
1 KL
1 KL
1/2 ks
1/4 KL korenie
1 ks nakrajana




Postup

  1. 1

    Do hrnca si dame varit pohanku v pomere 1:2. Pohar pohanky a dva pohare vody. Ked voda zovrie stiahneme teplotu na minimum a zakryjem pokryvkou. Nehame takto 15 minut. Potom ju odstavim vedla a neham 5 minut stat. Uvarenu pohanku som dal na papier na pecenie vychladnut.

  2. 2

    Medzitym som pripravil zvysnu zeleninu. Cibulu nakrajat na tenke pruzky, uhorku nastruhat na tenke koliecka, cherry paradajky rozkrojene na polovicu, nakrajanu na pasiky cervenu papriku (nakolko mam rad stiplave ja si pridavam aj stiplavu papricku jelapeno), pridat cicer, petrzlenovu vnat a matu, sol, korenie, skoricu a rascu. Poliat citronovou stavou a olivovim olejom. Teraz to premiesam a pridam vychladnutu pohanku. Znovu to premiesat a moze sa podavat.

Diskusia k receptu

tinca
super často robím z pohánky, je zdravá a mne chutí, okrem cícera všetko. Robím aj pohánkové rizoto, myslím že som ho aj pridala na Varechu
lucylee
@kecemis mas fakt vynikajuce recepty. Dalsi zdravy, vyzivny a chutny recept. Si prijemnym osviezenim na vareche ;-)
kecemis
Dakujem. @tinca , robievam to tiez s ciernou fazulkou. S casu na cas to obmienam.
mirkamt
@kecemis Prosím ťa, koľko cíceru je vhodný použiť, ked chcem uvariť suchý a nie sterilizovaný? vďaka
lucylee
@kecemis robila som z 1/2 davky, lebo ty varis vo velkom :-) Tento salat je chutny, syty, sviezy a zdravy, jednoducho vyborny. Vsetko harmonizuje tak, ako ma a mata a skorica dodavaju salatu zaujimavu chut. Len podla mojich vypoctov, ja aj tu polovicnu davku, budem mat na 4 x lebo je to energeticky velmi vydatny salatik :)
kecemis
@lucylee som rad ze sa ti paci. Ja sa ospravedlnujem za mnozstvo, ale donedavna som robil pre 5 ludi. Ako odisli z domu neviem sa prisposobit a stale robim ako pre 5 ludi. Takze aj my to mame na niekolko dni, co mi vsak nevadi. Skor vyhovuje pri mojom pracovnom vytazeni. Dakujem, pozdravujem Zilinu.
majkabajka
Fantastický recept, originálny a veľmi chutný :) dnes sme si ho spravili na obed..ďakujeme za krásnu inšpiráciu :)
kecemis
@majkabajka dakujem. Tvoje uznanie ma potesili a aj zohriali. Prave som bol na ceste na sever.(takmer severny polarny kruh).
martinis
Výborný recept, vďaka za inšpiráciu. Mal som otvorenú plechovku cíceru z iného šalátu, tak som rozmýšľal čo s ním, až pokiaľ som nenatrafil na Tvoj recept. Keď som sa chystal pustiť do prípravy, zistil som, že mám málo pohánky, takže som zaimprovizoval a uvaril krúpy. Môžem smelo doporučiť, aj s nimi bol šalát vynikajúci. Pekne ochutené - tá rasca so škoricou spolu ma prekvapili, ale ladili, pridal som aj dve feferónky. Svieže, zeleninové - také mám rád, 5* :)
mariamka
@kecemis je to vyborne, pohanku som nevarila, iba kratko sparila a nechala postat zakrytu 20 min, rajciny som trosku osmahla na cesnaku, cicer som nemala, dala som chilli tofu a par oliv, chutilo velmi, urcite este zopakujem, zas trosku inak ;), dakujem :)

katka78
Tak tento som prehliadla. Už aj je v KK, čoskoro spravím!
kecemis
@mariamka potesenie ja na mojej strane ze si sa nehala inspirovat mojim receptom. Ta priprava pohanky sa mi paci, urciite to vyskusam.
@katka78 dakujem.
katka78
@kecemis Šalátik bol vynikajúci a sýty. Pripomínal mi trošku môj obľúbený kisir, ktorý má podobný základ. Dodržala som všetko až na cibuľu, mala som ešte v pláne bozkávanie a jarná bola predsa len trošku jemnejšia :-) Ďakujem za recept!


katka78
Milý kecemis a vieš, že ma tvoje jedlo potešilo hneď dvakrát? Zostalo nám trochu z tvojho šalátu, v chladničke bola ešte otvorená konzerva cíceru, tak som ho pridala, zomlela trochu surovej pohánky na múčku na zahustenie, urobila malé placičky, otlačila do sezamu a rýchlo vypražila. Vznikol z toho taký falošný bratranec falafelu a veru výborný, chrumkavý :-)


kecemis
@katka78 ani nevies ako si ma potesila s tou inovaciou salatu na placky. Perfektne si to vymyslela a urcite to vyskusam. Nikdy som nad tym takto neuvazoval. Dakujem.
katuch
Prave sme ho dovecerali, je to fakt super kombinacia :-) dakujem. Ukladam, urcite este urobim :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia