Pohánkový nákyp s jablkami

beata123 - fotkabeata123, 16. novembra 2016
Pohánkový nákyp s jablkami
Foto: beata123

Ďalšia varianta klasického ryžového nákypu :)

45 minút
na 180 - 160 °C

Suroviny

200 g
400 g
700 ml
80 g
50 g




Postup

  1. 1

    Začneme ako s klasickou krupicovou kašou. Dáme zohriať mlieko, keď začne vrieť, pridáme pohánku (najlepšie vopred namočenú) a za stáleho miešania cca 5 min varíme. Potom pohánku odstavíme a prikrytú pokrievkou necháme asi polhodinu oddýchnuť.

  2. 2

    Medzitým si ošúpeme jablká a postrúhame ich. Dochutíme škoricou a pridáme hrozienka, prípadne orechy.

  3. 3

    Do vychladnutej zmesi (konzistencie asi ako ryža na ryžový nákyp) primiešame rozpustené maslo a cukor podľa chuti.

  4. 4

    Pripravenú misu vymažeme maslom a uložíme do nej prvú polovicu kaše, ako ďalšiu vrstvu dáme jablkovú zmes a prikryjeme druhou časťou pohánkovej kaše. Vložíme do rúry a pečieme cca 45 min, najprv 180 °C, neskôr znížime teplotu. Ozdobiť môžme jabĺčkami, roztopeným maslom alebo šľahačkou.

Diskusia k receptu

monty469
Robievam podobne, ale so psenom. Na pohanku si nejako neviem zvyknut :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia