Pohánkovo - ľanové slimáčiky

stacy77777 - fotkastacy77777, 14. mája 2012

Dnes som akosi špekulovala nad domácim zdravším pečivom, mala som už dlhšie kúpené pohánkové vločky, tak som sa do toho pustila.

20
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
100 g
1 ks
2 lyžice
1 lyžička rovná
30 g
3 dcl
3 lyžice
1 ks
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny a kvások z mlieka,troška cukru a kvasníc.

    Pohánkovo - ľanové slimáčiky - obrázok 1
  2. 2

    Kvások pridáme do múčnej zmesi - múka,pohánkové vločky, soľ,vajce,ľanové semienka, olej a zamiesime cesto. Necháme cca 40minút kysnúť.

    Pohánkovo - ľanové slimáčiky - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2cm, cesto rozkrojíme po šírke na rovnaké polovice. Po dĺžke krájame cca 3-4cm široké pásy.

    Pohánkovo - ľanové slimáčiky - obrázok 3
  4. 4

    Pásy zložíme po dĺžke na poly,pomúčenou spodnou stranou do vnútra a zatočíme slimáky. Potrieme vajíčkom, rozmiešaným s trochou vody a posypeme ľubovoľnými semienkami.

    Pohánkovo - ľanové slimáčiky - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme pomalšie,najskôr na 100stupňoch cca 15minút,potom pridáme na 180 stupňov a dopekáme do zlatista.

    Pohánkovo - ľanové slimáčiky - obrázok 5
  6. 6

    Cesto je tuhšie,hutnejšie,možno by som druhý krát zvolila väčšiu veľkosť, aby sa dali krajšie prekrojiť a potrieť, alebo naplniť nejakou zeleninkou. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

margaretka28
toto vyzerá zaujímavo,s pohánkovými vločkami som ešte nič nerobila,ale ľanové semienka pridávam kde sa dá,uložím si recept,páči sa mi.
martamm
Ukladam si Tvoj recept, akosi som v poslednom case podlahla racio receptom a objavujem aj pohanku, takze sa tesim, ze vyskusam nieco nove...
martamm
Ukladam si Tvoj recept, akosi som v poslednom case podlahla racio receptom a objavujem aj pohanku, takze sa tesim, ze vyskusam nieco nove...
marianne69
vyzeraju uplne super:-) a pohankove ja uprednostnujem,dopapame domaci chlebik a spravim ich urcite,vdaka z rcp
valeri
Aj mne sa veľmi páčia, uložím si recept. Ale ja by som si to zľahčila, urobila by som roládu a potom krájala na kúsky :-))
monika456
super nápad, mám doma pohánkové vločky a práve som premýšľala čo s nimi a už to viem :)
stacy77777
Valeri - máš pravdu,aj ja som špekulovala,ako by som to ešte vymyslela, toto bol len taký prvý nápad,určite to treba doladiť. Mne sa napríklad veľmi páčil spôsob Palokuchki a jej hamburgerové žemle,tá úprava s vykrajovátkami. Ale veď tu je kopec šikuliek, budem rada,keď pridáte do komentu aj iné variácie.A ďakujem za milé komentáre,potešia.
mariaklara
Všetko je v špajzy pripravené, ja si však na rozdiel od @valeri myslím, že tieto sú chutnejšie, polovicu treba vyskúšať tak a druhú onak. Veď vieš ako:-)))