Pohánkové ravioly

Pohánkové ravioly s ricottou a so špenátom

Autor receptu: hame

2
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Špenát necháme rozmraziť, vyžmýkame z neho prebytočnú vodu a zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami na náplň.
  2. V ďalšej miske zmiešame ingrediencie na ravioly a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na pláty hrubé asi 3 mm a vo veľkosti formy na ľad, ktorú na prípravu raviol budeme potrebovať.
  3. Formu na ľad ponatierame olejom a položíme na ňu vyvaľkaný plát. Cesto jemne povtláčame prstami do otvorov na ľad a naplníme zmesou špenátu a ricotty. Navrch položíme druhý vyvaľkaný plát cesta a dookola orežeme prebytočné cesto. Formu prevrátime a jednotlivé ravioly oddelíme od seba nožom. Každú raviolu ešte po okrajoch postláčame vidličkou. Postup opakujeme až pokým neminieme cesto a náplň.
  4. Ravioly varíme vo väčšom hrnci s osolenou vodou zhruba 3 minúty. Akonáhle vyplávajú na hladinu, vyberieme ich.
  5. Hotové ravioly podávame s cherry paradajkami, sušeným tymianom a píniovými orieškami.