Pohánkové ravioly
Pohánkové ravioly s ricottou a so špenátom
Autor receptu: hame
2 porcie |
30 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- Špenát necháme rozmraziť, vyžmýkame z neho prebytočnú vodu a zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami na náplň.
- V ďalšej miske zmiešame ingrediencie na ravioly a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na pláty hrubé asi 3 mm a vo veľkosti formy na ľad, ktorú na prípravu raviol budeme potrebovať.
- Formu na ľad ponatierame olejom a položíme na ňu vyvaľkaný plát. Cesto jemne povtláčame prstami do otvorov na ľad a naplníme zmesou špenátu a ricotty. Navrch položíme druhý vyvaľkaný plát cesta a dookola orežeme prebytočné cesto. Formu prevrátime a jednotlivé ravioly oddelíme od seba nožom. Každú raviolu ešte po okrajoch postláčame vidličkou. Postup opakujeme až pokým neminieme cesto a náplň.
- Ravioly varíme vo väčšom hrnci s osolenou vodou zhruba 3 minúty. Akonáhle vyplávajú na hladinu, vyberieme ich.
- Hotové ravioly podávame s cherry paradajkami, sušeným tymianom a píniovými orieškami.
|