Lievance

Pohánkové lievance so slivkovým lekvárom

Autor receptu: hame

Ideálny recept pre lenivé víkendové rána. Cesto si môžete pripraviť vopred a odložiť do chladničky. Ráno stačí lievance len opiecť a dokonalé raňajky sú na svete. Je už len na vás, či sa budú podávať až do postele...

Postup

  1. Ovsené vločky pomelieme v mixéri. Cmar vymiešame s vajcom, pohánkovou múkou, nasekanými vločkami, kypriacim práškom a s javorovým sirupom, prípadne s medom. Cesto necháme 10 minút odpočívať.
  2. Na panvici na lievance rozohrejeme malé množstvo oleja a opekáme na ňom lievance z oboch strán. Keď vidíme, že na lievanci sa začínajú tvoriť bublinky, je čas na jeho otočenie.
  3. Hotové lievance potrieme lekvárom a na každý dáme kopček krému pripraveného z tvarohu a kyslej smotany s citrónovou kôrou.
  4. Extra tip: Použiť môžete aj ovsené vločky v bezlepkovom variante a pripraviť tak lievance vhodné aj pre celiatikov.