Pohánkové lievance so slivkovým lekvárom

hame - fotkahame, 13. októbra 2017. Komerčný recept.
Pohánkové lievance so slivkovým lekvárom
Foto: hame

Ideálny recept pre lenivé víkendové rána. Cesto si môžete pripraviť vopred a odložiť do chladničky. Ráno stačí lievance len opiecť a dokonalé raňajky Zobraziť celý popisIdeálny recept pre lenivé víkendové rána. Cesto si môžete pripraviť vopred a odložiť do chladničky. Ráno stačí lievance len opiecť a dokonalé raňajky sú na svete. Je už len na vás, či sa budú podávať až do postele...

Suroviny

250 ml
1 ks
100 g
100 g
2 lyžice
1 lyžička
1 ks
z 1/2 citróna
150 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky pomelieme v mixéri. Cmar vymiešame s vajcom, pohánkovou múkou, nasekanými vločkami, kypriacim práškom a s javorovým sirupom, prípadne s medom. Cesto necháme 10 minút odpočívať.

  2. 2

    Na panvici na lievance rozohrejeme malé množstvo oleja a opekáme na ňom lievance z oboch strán. Keď vidíme, že na lievanci sa začínajú tvoriť bublinky, je čas na jeho otočenie.

  3. 3

    Hotové lievance potrieme lekvárom a na každý dáme kopček krému pripraveného z tvarohu a kyslej smotany s citrónovou kôrou.

  4. 4

    Extra tip: Použiť môžete aj ovsené vločky v bezlepkovom variante a pripraviť tak lievance vhodné aj pre celiatikov.

Diskusia k receptu

haji
Recept vypadá dobře, pohankovou mouku mám ráda.
popoluska340
Tak to je presne receptik pre mna,ako bezlepkarku.Musim dokupit cmar,lebo nemam doma,a hned vyskusam urobit mnaaam,uz teraz mam chut.
popoluska340
Lievance su uz viacej krat vyskusane,a vyborne.Uz aj kamaratka pytala receptik,ked som jej poslala fotku jedla,kto uz ich ochutnal,kazdy si pytal receptik,ze vyborne.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia