Pohánkové fašírky fotorecept

mrcookiecook - fotkamrcookiecook, 31. mája 2015

Raz som niekde našiel recept na takéto podobné fašírky. V hlave mi však zostala len matná spomienka na všetky prísady, ktoré tam mali ísť Zobraziť celý popisRaz som niekde našiel recept na takéto podobné fašírky. V hlave mi však zostala len matná spomienka na všetky prísady, ktoré tam mali ísť a tak som si začal kuchtiť po svojom. Hlavná je samozrejme vynikajúca pohánka, na to som nezabudol... :-)

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
150 g
1 ks
2 ks
150 g
2 - 3 PL
800 ml
3 PL
50 g
2 - 3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu...

    Pohánkové fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pohánku opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať...

    Pohánkové fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K osmaženej cibuli pridáme pohánku, premiešame a chvíľku posmažíme...

    Pohánkové fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme vriacu vodu, ovsené vločky, osolíme a varíme asi tak 20. minút, občas premiešame...

    Pohánkové fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je pohánka hotová, necháme celú zmes vychladnúť...

    Pohánkové fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia, strúhaný syr, strúhanku, otruby, cesnak a koreniny, ak treba ešte dosolíme a všetko dobre premiešame...

    Pohánkové fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zo zmesi rukou formujeme fašírky ľubovoľnej veľkosti, ktoré obalíme v strúhanke...

    Pohánkové fašírky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Obalené fašírky vysmažíme na oleji...

    Pohánkové fašírky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame napríklad so zemiakovou kašou a zeleninou (ľadový šalát, kápia, šalátová uhorka, paprika, reďkovka...) podľa chuti...

    Pohánkové fašírky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotovo. Dobrú chuť! :-)

    Pohánkové fašírky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

klukodvody
Škoda ,že nejsou vidět v řezu a ještě dotaz ,jestli tam musí být i ta strouhanka ?
mrcookiecook
@klukodvody , strúhanka je tam na zahustenie zmesi a na obaľovanie. Pokiaľ by sa Ti podarilo urobiť dosť hustú zmes aby sa nelepila a dali sa z nej formovať fašírky, nemusela by byť. Treba skúsiť. Zvyčajne sa dáva do fašírok nejaké pečivo (rožok, žemľa...) nasiaknuté vodou. Pokiaľ sa to týka obaľovania v strúhanke, myslím, že by sa dalo aj bez nej. Každopádne treba skúsiť... @jozka2 , ďakujem za *- ky... :-)
klukodvody
No mně se to líbí ,jen jsem si myslel ,že když přidám ty otruby ,tak se to může utáhnout a na obalení je to jasné .
klukodvody
Víš to není kritika ale protože stále ještě vařím a také pro lidi vyššího věku a také na pátek ,kdy tady na Moravě mnoho lidí nejí maso tak mně to hodně zajímá tak to neber prosím ve zlém a přeji krásný večer a přidávám *****
mrcookiecook
@klukodvody , ja to vôbec neberiem ako kritiku, ani náhodou... :-) Áno, aj ja som dal tie otruby preto aby sa to zatiahlo a zdá sa, že je to lepšie než tá strúhanka, no v pôvodnom recepte bola len strúhanka, tak som dal aj tú... Neberiem to v zlom a pozdravujem na Moravu. :-) Každoročne tam chodievame s kamarátmi, sú tam veľmi príjemní a srdeční ľudia. Prajem všetko dobré a ďakujem aj za *****. ;-)
bubaya
Mrcookiecook, krásne nafotené bacuľaté fašíročky, aj popísané, máš to za 5.
Ja ich tiež robím, ale oveľa menšie, také jednohubky. Mám ich nejaké strapaté, na rozdiel od teba, ale ja vločky nevarím, len pridám do masy na zahustenie.
Klukodvody - když se to obalí a vysmaží, tak je to dobrý, i kdyby to byla noha od šifonéra.
Miesto bielej strúhanky použi strúhanku z ražného alebo špaldového chleba, ak chceš šetriť kalórie, alebo pšenicu. A keď ich neobalíš v ničom, tak možno nebudú tak dobre držať pohromade a niečo z nich občas odpadne do omastku, ale to je len kozmetická vada.
peto55
Robím podobne, vločky pridávam len na zahustenie, pre normálnych:
môžete na dochutenie pridať mleté mäso, pečeň atď. Pečiem v rúre,
menej riadu.
mrcookiecook
@bubaya , ďakujem za pochvalu aj * :-) Ja tiež zvyknem robievať také maličké fašírky, fašírôčky ako Ty, len teraz sa mi akosi nechcelo... Väčšie boli skôr vymodelované, obalené a vypražené... ;-) @terinka55 , @aleana , teší ma, že sa Vám receptík páči, ďakujem... :-)
mitca
Ja som ich už robila, boli výborné. Nesmažila som ich, ale dala do trúby, obaliť sa dajú aj v ovsenych mletých vločkách.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia