Pohánková torta
Pohánková torta

Pohánková torta s brusnicami

novalim - fotkanovalim, 13. februára 2018. Komerčný recept.
Pohánková torta s brusnicami
Foto: novalim

Prirodzene bezlepkové múky (známe aj ako jednodruhové) majú v našom sortimente svoje zaslúžené miesto. Dnes vám predstavujeme nový recept na bezlepkovú tortu, čaká na Zobraziť celý popisPrirodzene bezlepkové múky (známe aj ako jednodruhové) majú v našom sortimente svoje zaslúžené miesto. Dnes vám predstavujeme nový recept na bezlepkovú tortu, čaká na vás pohánková torta s brusnicami a lieskovcami. Prekvapí vás, aká je nadýchaná, mäkkučká a nádherne orechová. Ak ste aj doteraz pohánke odolávali, táto kombinácia vás presvedčí, že aj pohánkové koláče sú super chutné.

12
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
50 g mleté
120 g
4 ks
1 KL
1 KL
1 KL
50 ml
250 ml
300 g
100 g
350 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky a 90 g kryštálového cukru vyšľaháme do nadýchanej bledej peny, v druhej mise vyšľaháme dotuha bielky a zvyšných 30 g cukru. Do žĺtkovej zmesi pridáme mleté lieskovce a premiešame, zmes rozriedime vodou a znovu premiešame, ďalej pridáme pohánkovú múku Novalim zmiešanú s kypriacim práškom a premiešame. Napokon do cesta vmiešame bielky.

  2. 2

    Dáme do tortovej formy s priemerom do 20 cm a pečieme na 180 stupňoch asi 40 minút. Pomocou špajle odskúšame, či je cesto po 30 minútach prepečené aj v strede, ak nie dopekáme ďalej. Hotový korpus necháme vychladnúť a potom ho horizontálne prerežeme na 3 rovnaké časti.

  3. 3

    Na plnku vyšľaháme čerstvý syr s práškovým cukrom. Potom doňho vmiešame 2/3 brusnicového lekváru, ktorý sme rozmixovali ponorným mixérom dohladka. Napokon primiešame vyšľahanú šľahačku.

  4. 4

    Do misky s vodou dáme napučať plátky želatíny. Asi 2 PL plnky dáme do malého kastrólika a zahrejeme (nevaríme), odstavíme z ohňa, do zmesi pridáme napučané a vyžmýkané plátky želatíny a miešame, kým sa želatína nerozpustí. Celú želatínovú zmes prilejeme do zvyšku plnky, rovnomerne rozmiešame a necháme chvíľu odstáť, čím plnka začne tuhnúť.

  5. 5

    Na každý plát korpusu natrieme trochu zvyšného lekváru, potom tretinu plnky a prikryjeme druhým plátom atď. Zvyšnú plnku použijeme na potieranie povrchu torty. Tortu dáme do chladničky poriadne vychladnúť, aby plnka dobre stuhla.

Diskusia k receptu

haji
Pěkná torta, celkem vysoká.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia