Pohánková polievka s bryndzou

tekvica - bez fotkytekvica, 27. januára 2016
Pohánková polievka s bryndzou
Foto: tekvica

Znova ďalší experiment, ktorý nám celkom zachutil.

6
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g lúpaná
125 g
1 ks krájane v konzerve
1 ks
 hrubozrnná
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Pohánku niekoľkokrát prepláchneme na sitku vriacou vodou, necháme odkvapkať, dáme do hrnca, zalejeme asi 1 l vody, pridáme ošúpanú cibuľu a necháme uvariť. PO uvarení pridáme paradajky z konzervy aj so šťavou. PO miernom vychladnutí vmiešame bryndzu a roztlačíme do polievky cesnak. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Diskusia k receptu

denyany
Pre mňa dosť zvláštna kombinácia, ale zaujala ma a myslím, že by mi to mohlo aj chutiť...No to zistím, až keď vyskúšam.:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia