Pohánková kaša

Pohánková kaša
Foto: marteenka
marteenkaMarteenka, recept pridal: 2. februára 2013 9:55Ďalšie jeho recepty

pre dobrý začiatok dňa :-)

Suroviny

1
porcia
5
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pohánku nasypeme do hrnca, zalejeme vodou. Nie veľa, iba tak, aby sa nám mohla pohánka na kašu rozvariť. Tak cca 1 - 1,5dcl. Vodu osolíme. Privedieme k varu, a miešame, kým nám nevznikne kašovitá hmota. Necháme vychladnúť.
Pohánková kaša - obrázok 1

2

Po vychladnutí pridáme biely (alebo ovocný) jogurt, javorový sirup a premiešame. Ja pridávam aj hrozienka a pomleté semiačka (ľanové, slnečnicové,sézamové...)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • levanderka, 2. februára 2013 o 10:08
    zboznujem pohanku :) ja si ju kupujem instantnu, len ju supnem do tepleho mlieka a jem, bez vsetkeho :) niekedy si nastruham jablcko alebo supnem banan, mnam :) moje kazdodenne ranajky


  • sjuz, 2. februára 2013 o 10:29
    Super, kaša na ráno je perfekt.
    Ale mlieko do nej nie... :-(


  • karem, 2. februára 2013 o 11:30
    Levanderka , myslíš , že keď mám doma pohankove vločky , mohla by som ich dať hneď do jogurtu?A keď varíte pohánku , aj ju pred tým oplachujete?


  • tinkaolinka, 2. februára 2013 o 19:41
    ja si tiež pripravujem kašu z pohánky ale jogurt som ešte nepridávala,dávam iba hrozienka,javorový sirup,jablko alebo banán


  • eunika, 2. februára 2013 o 22:22
    Tiež mám instantnú pohánkovú kašu,ale mlieko nemusím,tak asi len to jablčko alebo banán,a skúsim aj jogurt:-)))


  • monniee, 4. februára 2013 o 10:46
    Kde dostat instantnu pohankovu kasu?


  • janka26, 6. februára 2013 o 15:02
    @monniee v bioobchodikoch alebo uz aj v potravinach by nemal byt velky problem :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist