Pohánková kaša

marteenka - fotkamarteenka, 2. februára 2013
Pohánková kaša
Foto: marteenka

pre dobrý začiatok dňa :-)

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1 - 1,5 dl
 štipka
2 PL
 podľa chuti alebo med
podľa chuti podľa chuti alebo iná pochutina
1 PL




Postup

  1. 1

    Pohánku nasypeme do hrnca, zalejeme vodou. Nie veľa, iba tak, aby sa nám mohla pohánka na kašu rozvariť. Tak cca 1 - 1,5dcl. Vodu osolíme. Privedieme k varu, a miešame, kým nám nevznikne kašovitá hmota. Necháme vychladnúť.

    Pohánková kaša - obrázok 1
  2. 2

    Po vychladnutí pridáme biely (alebo ovocný) jogurt, javorový sirup a premiešame. Ja pridávam aj hrozienka a pomleté semiačka (ľanové, slnečnicové,sézamové...)

Diskusia k receptu

levanderka
zboznujem pohanku :) ja si ju kupujem instantnu, len ju supnem do tepleho mlieka a jem, bez vsetkeho :) niekedy si nastruham jablcko alebo supnem banan, mnam :) moje kazdodenne ranajky
sjuz
Super, kaša na ráno je perfekt.
Ale mlieko do nej nie... :-(
karem
Levanderka , myslíš , že keď mám doma pohankove vločky , mohla by som ich dať hneď do jogurtu?A keď varíte pohánku , aj ju pred tým oplachujete?
tinkaolinka
ja si tiež pripravujem kašu z pohánky ale jogurt som ešte nepridávala,dávam iba hrozienka,javorový sirup,jablko alebo banán
eunika
Tiež mám instantnú pohánkovú kašu,ale mlieko nemusím,tak asi len to jablčko alebo banán,a skúsim aj jogurt:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia