Pohánková kaša

Pohánková kaša
Foto: marteenka
marteenkaMarteenka, recept pridal: 2. februára 2013 9:55Ďalšie jeho recepty

pre dobrý začiatok dňa :-)

Suroviny

1
porcia
5
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pohánku nasypeme do hrnca, zalejeme vodou. Nie veľa, iba tak, aby sa nám mohla pohánka na kašu rozvariť. Tak cca 1 - 1,5dcl. Vodu osolíme. Privedieme k varu, a miešame, kým nám nevznikne kašovitá hmota. Necháme vychladnúť.
Pohánková kaša - obrázok 1

2

Po vychladnutí pridáme biely (alebo ovocný) jogurt, javorový sirup a premiešame. Ja pridávam aj hrozienka a pomleté semiačka (ľanové, slnečnicové,sézamové...)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • levanderka, 2. februára 2013 o 10:08
    zboznujem pohanku :) ja si ju kupujem instantnu, len ju supnem do tepleho mlieka a jem, bez vsetkeho :) niekedy si nastruham jablcko alebo supnem banan, mnam :) moje kazdodenne ranajky


  • sjuz, 2. februára 2013 o 10:29
    Super, kaša na ráno je perfekt.
    Ale mlieko do nej nie... :-(


  • karem, 2. februára 2013 o 11:30
    Levanderka , myslíš , že keď mám doma pohankove vločky , mohla by som ich dať hneď do jogurtu?A keď varíte pohánku , aj ju pred tým oplachujete?


  • tinkaolinka, 2. februára 2013 o 19:41
    ja si tiež pripravujem kašu z pohánky ale jogurt som ešte nepridávala,dávam iba hrozienka,javorový sirup,jablko alebo banán


  • eunika, 2. februára 2013 o 22:22
    Tiež mám instantnú pohánkovú kašu,ale mlieko nemusím,tak asi len to jablčko alebo banán,a skúsim aj jogurt:-)))


  • monniee, 4. februára 2013 o 10:46
    Kde dostat instantnu pohankovu kasu?


  • janka26, 6. februára 2013 o 15:02
    @monniee v bioobchodikoch alebo uz aj v potravinach by nemal byt velky problem :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist