Pohánková kaša RAW

jenni - fotkajenni, 20. augusta 2014
Pohánková kaša RAW
Foto: jenni

Kto nemá rád pohánku na slano, či na sladko, verím, že vďaka tomuto receptu si ju obľúbi (aspoň u mňa sa tak stalo). Kaša Zobraziť celý popisKto nemá rád pohánku na slano, či na sladko, verím, že vďaka tomuto receptu si ju obľúbi (aspoň u mňa sa tak stalo). Kaša je skvelá na ráno, pretože vám ušetrí kopu času. Pokojne si ju môžete vziať so sebou do práce alebo do školy a máte postarané o chutné raňajky a pohodovejšie ráno. :) www.dontbefakebakesomecake.sk

3-4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček
3/4 hrnčeka
100 - 115 ml
2 ks
1 ČL
2 - 3 PL
2 - 3 PL (alebo javorový sirup)
Okrem toho:
1 ks
1 ks
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Večer pohánku prepláchneme v sitku, dáme do misky a zalejeme vodou. Mandle taktiež zalejeme vodou a namáčame do rána ďalšieho dňa. Na druhý deň ráno mandle a pohánku zlejeme a dáme do mixéra. Prilejeme rastlinné mlieko (najlepšie domáce mandľové). Ošúpeme jablká, zbavíme ich jadrovníka, nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra a všetko spolu zmixujeme do hladka.

  2. 2

    Kašu rozdelíme na dve časti, do jednej časti dáme 2-3 PL kakaa a osladíme sladidlom a vymixujeme. Druhú časť kaše ochutíme škoricou a sladidlom podľa chuti a zmiešame alebo tiež premixujeme.

  3. 3

    Kašu plníme do uzatváracích pohárov na striedačku, a to tak, že plníme kašou, na ňu dáme ovocie alebo semienka, zas naplníme pohár vrstvou kaše a zas ovocie alebo semienka. Poháre zatvoríme, odložíme do chladničky, kde vydržia pár dní. Pokiaľ použijete namiesto čerstvého ovocia napríklad sušené alebo orechy a semená, vydržia v chladničke dlhšie (cca 5 dní).

    Pohánková kaša RAW - obrázok 3
  4. 4

    Samozrejme môžete do kaše dať čokoľvek, napríklad namiesto kakaa použite karob, namiesto škorice zas vanilku, použite rôzne druhy orechov alebo semien, kokos, mandľové alebo arašidové maslo, sušené ovocie podľa chuti a každé ráno budete mať iné, pestré raňajky.

    Pohánková kaša RAW - obrázok 4

Diskusia k receptu

pipnat
krásna fotka, vyzerá to lahodne, asi vyskúšam, pohánku mám rada:)
jozka2
pohankova kasa je vyborna ak sa vecer zaleje kefirom.Kefirove zrna ju do rana prepracuju a kasa je hotova na odlahcene travenie.
micanela
pohanku mam chutovo rada ale hodne mi vadi ten zapach - takze ju vlastne ani nejem
mate nejaky trik?
jozka2
micanela,pohanka strati svoju vonu ak ju na sucho oprazis,POZOR! nepripalit preto ju oprazit pomalsie ked je dostatocne oprazena dat do nej bieok z vajicka a hned rychlo miesat az kym sa bielok uplne nestravi a hotovo,pohanka strati na svojej vyraznej chuti.
paploska
výborný nápad, vyskúšam jenni :-) už som sa prejedla sójových alpro jogurtov
ywett
teba by som chcela mať doma, aj by som zdravšie maškrtila :-)....fotky sú prekrásne
timeforacake
jeeej, dalsi recept na raw pohankovu ranajkovu kasu - akurat som tu pridala ten svoj aj ja! :) Ja sa neviem pohanky dojest - hlavne na rano!
Pekny recept ;)
tekulka
Recept vyskúšaný. Super raňajky alebo olovrant. Už pri príprave som cca. tretinu kaše zjedla. :-) :-)
Sladila som medom a miesto mandľového mlieka som použila vodu. Len som jej dala troška viac cca. 150 ml.
Ďakujem za ďalší skvelý recept. Som zvedavá či niekoho doma nalákam.
jenni
@ywett ďakujem ti pekne :) veľmi si vážim takúto pochvalu ;)
@timeforcake všimla som si tú kašu, aj iné recepty od teba som si pozerala, krásne ich máš, určite nejeden z tvojich skúsim páčia sa mi veľmi :)
@tekulka ja ďakujem, že tieto moje recepty aj niekto skúsi a ešte radšej som keď chutia, inak ja som tú kašu tiež vyjedala počas výroby :D :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia