Slaný pohánkový koláč
Slaný pohánkový koláč

Pohánková baba fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 3. augusta 2018
Pohánková baba (fotorecept)
Foto: kvakac

Prvý krát som to jedol na hodoch u známych. Od vtedy si to robievame, je to gurmánska delikatesa a ku kvakovej polievke s Zobraziť celý popisPrvý krát som to jedol na hodoch u známych. Od vtedy si to robievame, je to gurmánska delikatesa a ku kvakovej polievke s fazuľou to je ono.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
600 g
4 ks
1 ks veľká
100 g prerastená
1 celá hlavička
1 KL
1 PL
0,6 l
 na potretie plechu




Postup

  1. 1

    Ako prví si rozvaríme vodu, do nej dáme opláchnutú pohánku, povarime tri minúty a odstavíme zo sporáku. Zakryté necháme postáť. Pohánka stiahne všetku vodu. Počas tejto doby si slaninu nakrájame na kocky s cibuľou a dáme do hrnca vyškvariť, pekne do červena. Cesnak si očistíme a strúhame na malých okách. Ku koncu škvarenia slaniny a cibule pridáme k nim cesnak. Necháme chvíľu spolu podusiť a odstavíme zo sporáku a necháme vychladnúť.

    Pohánková baba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pohánka aj slanina nám chladne, tak si očistíme zemiaky a strúhame na veľkých okách. Pridáme k tomu ochladnutú slaninu a pohánku. Ďalej vajcia, korenie, majorán a podľa chuti osolíme. Poriadne premiešame.

    Pohánková baba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech potrieme poriadne masťou a na to rozložíme pripravenú hmotu. Vložíme do horúcej rúry na 200 °C na pol hodinu. Čas zavisí aký veľký plech použijeme, či je to tenšie, alebo hrubšie. Ja som robil trochu hrubšie.

    Pohánková baba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa nám vrch upečie pekne do chrumkava, máme hotovo. Vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť.

    Pohánková baba (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom si krájame na kocky a môžme vychutnávať. U nás sa robí k nej kvaková polievka.

    Pohánková baba (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

motyka
Určite je to výborné. Máme dosť pohánky, tak určite vyskúšam. Ja ale s trochu menej cesnaku.
luwinka
Aj ja by som dala menej cesnaku , inak je to veľni dobrá baba , je to ako podlesník chuťovo. Tiež som už robila , a vonia z toho celý byt.
1x kvakac
jozka2
Cesnak podla chuti pravdaze ja by som tiez dala viac ,ale musi to byt dobrota .Vdaka za recept urcite vyskusam.
1x kvakac
kvakac
Vďaka za komenty, Pravdaže cesnak ako kto má rád, ale má to byť dosť cesnakové.
haji
Pěkný recept, hned bych dala testovací vzoreček.
1x kvakac
evanaaa
Tie tvoje zapekance dobre vyzerajú, no a aj iste chutia výborne, všetky majú pekne dochrumkava zapečený vrch. Pohánku som ešte nerobila, ale tu je pár receptov a v nich sa tuším prvá voda po prevarení zlieva, či stačí len opláchnuť, aby nebola horká?
frezia
Velmi sa mi paci tento recept, hned zajtra kupim pohanku a takuto babu upeciem.
1x kvakac
silvia42
Ďakujem za recept, uz je ulozeny. Odskúšané a chutilo. U nás to išlo so zeleninovým šalátom. ☺
1x kvakac
pilcik
Včera urobené a veru chutilo, všetkým. Dnes mám na raňajky. Vďaka za recept.
1x kvakac
radost
vyskúšané..výborné
jedna zmena:
pohánka s ryžou urobená..
pozdravujeme
1x kvakac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia