Recept na buchtičky plnené syrom a bylinkami mám z tureckej kuchárskej knihy. Robievam ich na raňajky najlepšie sú čerstvo upečené.

4
porcie
20 minút
príprava
30 - 40 minút
na 190 °C

Suroviny

2 1/2 šálky
3/4 šálky
7 g
1/2 šálky roztopené
1/3 šálky
1 ks
1/2 ČL
náplň:
 čerstvý
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Vo väčšej nádobe zmiešame biely jogurt (musí mať izbovú teplotu) so sušeným droždím. Ja som použila Expres zmes na kysnuté cesto. Miešame kým sa prášok nerozpustí. Pridáme rozpustené maslo, olej a vaječný bielok. Postupne zamiešavame múku. Vymiesime vláčne cesto.

  2. 2

    Z cesta vyformujeme rukami cca 16 kúskov - miniplaciek, ktoré naplníme zmesou syra a byliniek. Na jeden kúsok potrebujeme 1 PL zmesi. Okraje stlačíme a formujeme do polmesiačikov. Uložíme na papierom vyložený plech a necháme na teplom mieste polhodinu odpočívať.

  3. 3

    Pred pečením potrieme žltkom rozmiešaným s 1 PL vody. Posypeme sezamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C dozlata. Pred koncom pečenia ešte raz potrieme žltkom a vrátime ešte na 5 minúť do rúry.

Diskusia k receptu

hubata
Kristepane, až sem to voníííí ! Prečo som si ja vlastne naordinovala tú diétu .... že sa nezmestím do plaviek ?????
sovka62
ĎAKUJEM! Toto je to, čo bývalo v Turecku každé ráno na bufetových stoloch. Čerstvo napečené, skrátka výborné. Bývali tam aj na štvorce nakrájané kúsky, v tých bol kôpor (veľa kôpru) vmiešaný priamo do cesta. Jedávala som to každé ráno, jedno i druhé a často to spomínam známym, ale upiecť som to nevedela. Teraz už budem múdra. A zaujal ma aj ten názov, ktovie v ktorom jazyku bol pôvodný, lebo: po slovensky pagáč, po maďarsky pogács (pogáč) a po turecky pogaca. Zaujímave.
cica2
krásne sa ti vydarili a ešte sú aj plnené, musia byť výborné!
valeri
Tiež ďakujem za recept, musí to byť výborné, ukladám.
bozulka
Receptík je výborný aj pekne vyzerá.
@hubata , ja som si vždy kúpila nové plavky....-:)))))
janger
@nazarboncuk , aku velku salku pouzivas? Aby mi tie pomery sedeli...Krasny recept, iste ho vyskusam. A aj tu Expres zmes mam doma.
zinnajdha
určite vyskúšam. Odkiaľ je ten názov ? Pripomína mi pagáče po maďarsky ( pogácsa- čítaj pogáča ) !
evanaaa
Nazarboncuk, dávaš skvelé, nevyskúšané recepty, s tým expresom sa mi to páči, netreba čakať na kysnutie, kysne v rúre. Dobre to vypadá ( a chutí iste).
Zinnajdha, Sovka už rozoberala, aké sú tie názvy podobné, čítaj.
nazarboncuk
@zinnajdha nuž ja som taký "magor" ktorý sa cez týždeň nevie vykopať z postele a cez víkend už od šiestej čumím do stropu:) to je asi tým že ešte nemám deti ;)
@evanaaa ďakujem :) ten Expres je úplne super, najlepšie je asi aj tak čerstvé droždie, ale ak nemáš toľko času tak tento "vynález" ho skvele nahradí. Ja som ho prvýkrat použila na základe odporúčania na tejto stránke, už si síce nepamatám kto ho odporúčal, ale aj tak ďakujem :)
@foska :) konečne viem názov tohto zázraku aj v slovenčine. ĎAKUJEM :))) áno je to posypané aj černuchou
jody
Hm, neviem, čo je černucha, ale mne to na obrázku pripadá ako ľanové semienko...
pivonka
Vyskúšala som tvoj recept. V konečnom dôsledku boli pogace veľmi chutné, také chrumkavé, ale už pri miesení cesta sa mi videlo, že tam ide priveľa tuku. Turci to majú asi tak radi, ale ja by som ubrala. Keďže tam išiel feta syr a ten sa kamaráti s paradajkami, tak som na polovici vyskúšala pridať k nemu kúsok ošúpanej paradajky a bolo to veľmi chutné, aj keď už to nebol originál.
nazarboncuk
ahoj @pivonka :) máš pravdu, oni veľmi obľubujú olej a podobné záležitosti, dokonca aj pri niektorých zeleninových jedlách, ktoré som sem pridala som sa musela krotiť a nedávať toľko oleja koľko je v originál recepte, lebo našinec na to nie je zvyknutý, aj keď je to olivový olej...takže nabudúce pokojne odober z oleja či masla, myslím, že na chuti im neuberie :) aj s tou rajčinkou to môže byť dobré, no a čo že neboli originál, veď ani tie moje nie sú..hlavne že chutia, nie? ;) ďakujem za dôveru, že si vyskúšala, a teším sa, že chutili




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia