Podplamienok po našom

bosorkatt - fotkabosorkatt, 19. novembra 2012
Podplamienok po našom
Foto: bosorkatt

Každoročne na našom jarmoku navštevujem stánok s názvom Podplamienok, kde robia osúchy so slaninou, smotanou a cibuľou a pečú to tam priamo vedľa stánku. Zobraziť celý popisKaždoročne na našom jarmoku navštevujem stánok s názvom Podplamienok, kde robia osúchy so slaninou, smotanou a cibuľou a pečú to tam priamo vedľa stánku. Tak som vyskúšala domáci podplamienok.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Vypracovala som kysnuté cesto ako na pizzu. dala som ho na plech a natrela pochúťkovou smotanou, nato som dala na kocky nakrájanú slaninku a dala piecť.

  2. 2

    Na masti som osmažila na kolieska nakrájanú bielu a červenú cibuľku a mierne som to osolila.

  3. 3

    Na napoly upečený posúch som navrstvila upraženú cibuľku a dala som to dopiecť.Hotovo.

Diskusia k receptu

danielas
tak toto sú tie naše chute, ukladám tento pekný receptík. A nebude dlho len tak ležať :-)
rea1
videla som ich na jarmoku v trnave pred 2 rokmi a ešte niekde, už nepamätám. ale ten podplamienok (babka tomu hovorievala poplamúch) bol naozaj super. perfektný a báječný. a nápad robiť na jarmoku takéto niečo tiež. :-))
gagika
No teda, tak toto som tu necakala. Tento recept poznam velmi dobre, robievam ho velmi castol lebo chuti celej rodine. len tak pre zaujimavost: tento kolac je povodom z Alzaska a vola sa Flammkueche alebo aj tarte flambée.
gagika
No teda, tak toto som tu necakala. Nevedela som, ze take nieco sa dostalo aj na slovenske jarmoky. Tento recept poznam velmi dobre, robievam ho velmi castol lebo chuti celej rodine. len tak pre zaujimavost: tento kolac je povodom z Alzaska a vola sa Flammkueche alebo aj tarte flambée.
elixir
gagika: ...Flammkuche, "Flammküche" (v prepise Flammkueche) znamená niečo ako "kuchyňa v plameňoch"... :)
elixir
@bosorkatt : Flammkuche má mnoho podôb, v prevedení niektorých ľudí sa vzhľadovo podobá skoro už na pizzu... to sa mne až tak nepáčilo. Ja tu mám tiež jeden recept na tú mňamku, ako to poznám ja je to so sladkou smotanou a troškou mliečka... Tvoj podplamienok je s kyslou. Včera som sladkú smotanu minula, ale kyslú zatiaľ mám a celkom si mi týmto receptíkom narobila chute, takže skúsim dnes s kyslou na večeru. :) Mňam.
izabella929
poznám, poznám...piekli sme ho v murovanej peci na chalupe.) to je parádne niečo.-)
nonna
Podplameníky sa pliekli zo zbytku chlebového cesta aj sladké, ako pochúťky v starých murovaných peciach, v sporheľtoch. Ešte naše babičky to vedeli. Určite je fajn aj z toho picového cesta.Ukladám do KK!
iva63
veľmi zaujímavý receptik, ukladám...
danda3
Tak toto je lepšie ako hocijaká pizza, robila som aj ho na Silvestra (no, a už tu bude ďalší) a zmizol z taniera rýchlosťou blesku. ♥
bosorkatt
ďakujem, tiež ho máme radšej ako pizzu, a hlavne dajte tej cibule veeeeeeľa, ja robím do panvice na 2 x krát lebo mi ju jedia aj takú samotnú, ak niekto máte originál recept pridajte a nie že to budete jesť žeravé ako ja :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia