Pochúťkový ružičkový kel

marianne - fotkamarianne, 6. januára 2011
Pochúťkový ružičkový kel
Foto: marianne

Recept je z utlej knizocky:Varime zo zeleniny od Jany Horeckej a je to velmi dobre papanicko,pre toho, kto ma rad kel ako prilohu k Zobraziť celý popisRecept je z utlej knizocky:Varime zo zeleniny od Jany Horeckej a je to velmi dobre papanicko,pre toho, kto ma rad kel ako prilohu k masku,volskemu oku, alebo len taky samotny so zemiakmi.Nam velmi chuti,je naozaj pochutkovy a lahodny.V zime, ked je malo zeleniny pride takato priloha vhod.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
 alebo ovsene vlocky




Postup

  1. 1

    Z ruzickoveho kelu odstranime starsie listy,umyjeme ho,vlozime do vriacej osolenej vody a povarime na miernom ohni 10 minut.Potom ho opatrne scedime a nechame odkvapkat.

    Pochúťkový ružičkový kel - obrázok 1
  2. 2

    V kastroliku rozohrejeme maslo,pridame odkvapkany ruzickovy kel,podla chuti osolime okorenime,posypeme troskou struhanky alebo(ovs.vlockami a kratko oprazime.

    Pochúťkový ružičkový kel - obrázok 2
  3. 3

    Podavame ako zeleninovu prilohu k masku alebo s volskymi okami a uvarenymi zemiakmi.Ja som mala teraz masko a yorkshire pudings. Ak pochutku pripravujeme z mrazeneho ruzickoveho kelu,nevarime ho.

    Pochúťkový ružičkový kel - obrázok 3

Diskusia k receptu

babidka
ruzickovy kel je velmi chutna zeleninka a v jeseni a v zime ho robievam castejsie aj ako prilohu .varievam ho v pare a potom ho dochucujem tak ako ty- niekedy posypem aj este sezamom .
janazjarku
Ružičkový kel je moja obľúbená zelenina /aj neružičkový/ robievam z neho pikantnú polievku a keďže neviem navariť menej ako 4 litre polievky tak ju po uvarení musím dobre schovať, lebo som schopná ju zjesť sama :-D podobne je to s varením sladkej kapusty s paradajkovým pretlakom :-)
marianne69
@janazjarku to sme dve:-)ja som keloholik a kapustoholik,moju vrcharsku kelovicu varim v 6l hrnci a na druhy den sa o nu zvadzame partizanske boje.Tento ruzickovy kel som zmastila skoro sama,nechala som im len na prilohu:-)))na polievocku daj receptik,ja kel vyskusam na 101 sposobov.
remcula
Śkoda že růžičková kapusta je teď málo vidět. Ale už se na ni těším!!
evanaaa
Remcula, neviem ako u vás, ale tu je zatiaľ dostať v supermarketoch, aj v tých menších.
marianne69
@frezia moja,vitaj v klube keloholikov:-)@remculka nestras ma:-)esteze ma @evanaaa prehlad o predaji keliku na Slovensku:-)))veru asi by som musela v tom Anglicku zostat:-))))tu je ruzickoveho kelu habakuk,je to tu velmi oblubena zeleninka.
janger
@marianne , aj ja robievam ruzickovy kel casto, ako zeleninovu prilohu. S tou struhankou robievala aj moja babicka....Ja robim len tak naholo (teda ten kel je holy ;-))) )
bozulka
Kel,kapusta...na všetky spôsoby a kedykolvek.Ja som si doteraz pestovala ružičkový kel,aj hlávkový a milujem aj kučeravý.Len ten v obchode som ešte nevidela.Polievky z kelu,prívarky,zapečený,placky,vysmážaný....Ružičkový kel mám tiež rada len trošku oblanšírovať,dať na špajdlu,obaliť v trojobale a vysmažiť,alebo oblanšírovať,poliať osmaženou slaninkou na kostičky...Už to asi nevydržím,ešte že mám doma.Dobrú chuť!!!!!!
marianne69
@bozulka... dakujem za dobry tip s tym blansirovanym na spajdli...vynikajuci napad...spravim urcite..to mam radost,ze nas je keloholikov viac:-)
jarunka
Ruzickovy kel je vynikajuci aj s oprazenou slaninkou, ale moj muz mu nefandi.
bozulka
@marianne69 , volakedy som pracne obalovala každú guličku zvlášť,bolo to veľmi prácne,ale preto že máme kelíky radi aj smažené tak ma napadla táto alternatíva,k tomu pečené zemiaky alebo hranolky,dobrý dresing a je to mňamka...Ináč ich pridávam aj do mäsových polievok a je to výborné...
katkat
mnam :)... a pripomenulo mi to casy skolky, ked sme si mysleli, ze nam uvarili tety kucharky korytnacie hlavy:))