Pochúťka z diviačieho stehna

stefanm - fotkastefanm, 26. júla 2013
Pochúťka z diviačieho stehna
Foto: stefanm

Nosným pilierom prípravy tohto jedla bol , tu pridaný , recept od @Kimlo z 1.11.2012 (http://varecha.pravda.sk/recepty/gulas-z-diviaka/32991-recept.html) ktorý som náhodou objavil keď som študoval Zobraziť celý popisNosným pilierom prípravy tohto jedla bol , tu pridaný , recept od @Kimlo z 1.11.2012 (http://varecha.pravda.sk/recepty/gulas-z-diviaka/32991-recept.html) ktorý som náhodou objavil keď som študoval prípravu guláša z diviačieho mäsa . Skoro všetko som dodržal , len som zabudol pridať jednu surovinu a verte , že vôbec nechýbala a jedlo bolo výborné . Zabudnutú surovinu sme potom výdatne dopĺňali v surovom - neuvarenom stave a guláš sa nám zdal stále lepší a lepší .

15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
20 dkg
2 ks
2 stručiky
1 ks
2 hrste




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme slaninu , cibuľu a paradajkový pretlak .

    Pochúťka z diviačieho stehna - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájané mäso a opečieme . Pridáme mletú červenú papriku , ...

    Pochúťka z diviačieho stehna - obrázok 2
  3. 3

    ... dolejeme do polovice vodou a dusíme . Potom pridáme polovičku zemiakov a necháme ich rozvariť a podľa potreby roztláčame vidličkou aby guláš zahustili .

  4. 4

    Dochutíme koreninami , pridáme zbytok zemiakov a papriku a huby a za častého ochutnávania a dochucovania dovaríme .

    Pochúťka z diviačieho stehna - obrázok 4
  5. 5

    Podávame na záhradke v plastových miskách z Kauflandu čo v nich pália ruky , celé sa ohýbajú a človeka to tak naštve , že si nemôže tu fajnotku v pohode vychutnať . No a samozrejme nazabúdajme v pravidelných , 5-10 min.intervaloch , výdatne zapíjať červeným vínom , ktoré sme zabudli pridať do varenia . Hudobný "gastrovideoklip" je pripravený . Pridám , keď mi niekto moju prácu pochváli !!! :)

Diskusia k receptu

izabella929
Chuť tejto fajnotky z diviaka poznám...na chate sme robievali aj guláš z diviny, ale sme ho aj piekli prešlikovaného domácou slaninkou.,..je to bašta a veru rada spomínam na tieto krásne dni.. tvoj guláš sa mi veľmi páči.-)
mariamka
no, aspon ze tak... ten nadpis je memento.. uz len pridat klip a je to komplet :)
jerica
Krásna práca , ešte krajší výsledok , neodmietla by som :-)
sracz
Ta bratu moj, @stefanm kamarat z daľekeho Vihodu, Tvoj guľašik z dzivej šviňi ňema chibu; kedz, ta ľem jednu, že "ňebeha" po mojim dvore" -:)))! Veľmi sa mi páči Tvoj postup a pod 4. obrázkom vidím v hrnci zelenú vetvičku! Ak je to čerstvý ligurček lekársky (ale môže to byť aj trojkombinácia = zeler, petržlen, ligurček =) tak Ti pridávam ďalších ***** naviac!
stefanm
@sracz kamarát Fero z ďalekého Západu , som rád , že sa ti 4.obrázok v tomto (s problémami ale predsa zverejnenom recepte!) páči , ale Bohu žiaľ si tie hviezdičky nezaslúžim lebo ta "zelená vetvička" v hrnci je kúsok stonky cesnaku .
Pozdravujem ťa a prajem celej Iowe takú bohatú úrodu kukurica ako má toho roku Slovensko pšenice !!!len škoda , že vy tam to dokážete "zhodnotiť" a my tu to budeme len obkecávať a nič z toho mať nebudeme - teda okrem tých "poniektorých" !!!
Ale to už ma zaťahuje do politiky a toto je stránka o varení , gastronómii a o tom ako si spríjemniť život dobrým jedlom a nie znepríjemniť nesplniteľnými sľubmi . Nedá mi nenapísať ešte jedno , že tejto dobe v ktorej tu teraz živoríme bude raz niekto hovoriť "staré-zlaté časy" !!!
stefanm
hoci som môj hudobnogastronómicky videoklip pridal už v časti : zážitky , pridávam ho aj tu aby to bolo komplet .



kimlo
Som rád že Ti recept zverejnili, určite je to pochúťka, tak ako aj ostatné Tvoje recepty... :-)