Plnka do oplátok

jaroslava31Jaroslava31, recept pridal: 24. februára 2010 20:09Ďalšie jeho recepty

Pečiem každý týždeň a veru často to chcem aj urýchliť. Toto však majú moji chalani veľmi radi, takže im to urobím hocikedy rada a ešte som aj za dobrú.

Suroviny

10
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

V kastoliiku rozpustím Heru, ale nech nie je veľmi horúca. Pridám zmiešaný práškový cukor s kakaom a ešte stále na platni miešam. Do hladkej zmesi zamiešam celé vajcia a nechám vychladnúť.

2

Vychladenou plnkou plním tortové oplátky. Zaťažím a nechám v chladničke. Na druhý deň, ak to dobre zamaskujem v chladničke pokrájam to na rezy a podávam .

3

Nemám rada plnky s Herou, zásadne používam maslo, ale táto verzia je dobrá, necítim v nej Heru. Vyskúšala som to aj na orechových rezoch na oplátke a boli úžasné.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sjuz, 24. februára 2010 o 20:50
    Ja dávam namiesto Hery Palmarín - netopí sa potom tak, najprv karamel z cukru a tuku, potom pomleté orechy, rum.
    Zaujímavé - aj keď asi by som sa bála tých surových vajec ...


  • jaroslava31, 24. februára 2010 o 22:50
    Mám domáce vajíčka a dlhoročnú skúsenosť. Ako dieťa som si šľahala žltka s cukrom do penista a vyjedala som to to lyžičkou. Mala som to veľmi rada. Dnes sme sa už o túto lahôdku ochudobnili.
    Skúsim tvoj Palmarin, možno to vylepším, hoci medzi oplatkami ide tenká vrstva a nerobí to problém.


  • esi, 25. februára 2010 o 07:01
    Oblátky sú v našej domácnosti obľúbené. Je to rýchle a dobré. Určite vyskúšam ešte dnesssss. Doteraz som robila len vymiešané maslo, cukor, kakao a zbytkové čokolády z vianoc. Striedala som to s džemom.
    No a k tomu žĺtku s cukrom nemám komentár.Aj po rokoch si na tom veľmi pochutím a nikdy ma nenapalo niečo také ako problém surových vajec.


  • ja65, 25. februára 2010 o 08:56
    mám podobný recept, a u nás je to pochúťka, ktorá zmizne za pár minút - nad parou rozpustím palmarín - 250 g spolu s práškovým cukrom - 200 g (ja ho dávam menej, aby to až tak sladké nebolo) a kakaom - dávam ho 2 PL a miešam dovtedy, kým táto hmota sa "nezhutní" - malo by to byť husté a palmarín krásne prejde do hmoty. Chvíľku to trvá. Keď je to "uvarené", nechám vychladiť a do mierne vlažného pridám 3 vajíčka, tiež surové. Plnku, keď odstavím z pary, tak stále premiešavam, aby nevznikol na plnke stvrdnutý povrch, no a po pridaní vajíčok dobre premiešam a plním oblátky. Lepšie je, keď postoja - aj sa dobre krájajú, aj plnka trochu prejde do oblátok - aspoň mne to viac chutí, no mojim deťúrencom to je jedno, a najlepšie je, keď to robím z dvoch dávok - plnka je ozaj výborná, bijú sa na tom, kto bude olizovať misky... dobrú chuť


  • sjuz, 25. februára 2010 o 13:28
    pridávam si do knihy:)


  • slnieckosom, 25. februára 2010 o 13:40
    ..ďakujem, pridané do knižky recepisov ;-)))


  • missellie, 25. februára 2010 o 15:11
    ja len dodam taky môj trik,aby som nemusela miešať horuce plnky kvôli stvrdnutým povrchom (kožke) - zasýpem ich vrstvou práškoveho cukru.. tá sa roztopí a urobí tekutu zabranu.. :))

    hned dnes kontrolujem,či mam doma tortove oplatky.. vždy sa mi povaluju a ja neviem,čo s nimi.. vďaka.. :)


  • sovka62, 25. februára 2010 o 16:56
    Ja oplátky doma mám, ale nemám Heru, ani Palmarím, len maslo. Sliny sa mi zbiehajú, ale neviem, či by to s tým maslom bolo v poriadku. Vo všeobecnosti sú krémy z neho mäkšie ako margarínové. Tak asi len pošlem do kuchárskej knihy a vydržím do zajtra.


  • zela, 1. marca 2010 o 15:31
    Trochu sa obávam nevarených vajec,bojím sa salmonelózy, a tak takéto plnky nerobievam.Pridať surové vajíčka do plnky,ktorá sa už nevarí - mám strach.Nechcem byť chorá.


  • jaroslava31, 1. marca 2010 o 19:49
    Sliepky mojej mamy nepozerajú telku a tak sa nedozvedeli, že by mali mať salmonelózu. Musím sa však priznať, že z kúpených vajíčok by som to nerobila.


  • magdalen, 6. apríla 2010 o 14:08
    Ja mam recept od mojej svokry:

    nad parou slaham 20 min. 3 cele vajcia
    20 dg cukor
    2 lyzice kakao
    Potom to odstavim a este do tepleho pridam celu Heru (maslo).

    Este teplym kremom plnim oplatky.
    Potom zabalim do alobalu (aby krem nevytiekol) a zatazim do druheho dna.
    Odbalim a nakrajam.

    Myslim, ze chuti rovnako fantasticky ako zo surovych vajicok, ale nemusim sa obavat salmonelozy.....


  • esi, 28. mája 2010 o 12:43
    » varecha.pravda.sk/profil/ja65/...

    no ja som to práve robila podľa tvojho receptu a mám to riedke.
    ˇCo mám robiť????


  • jaroslava31, 30. mája 2010 o 20:09
    Mrzí ma to, ale ja som to riedke ešte nemala. Keď to vychladlo, vždy to bola veľmi dobrá konzistencia. Prepáč, nebola som od štvrtka na Vareche, tak odpisujem až teraz, ale dúfam, že plnka nakoniec vychladla a oplátky sa Ti vydarili. Magdalen poradila oplátky naplniť a zabaliť do alobalu, to je dobré riešenie problému. Napíš, ako to skončilo s plnkou.


  • dejdril, 8. januára 2012 o 10:12
    Najlepší koláč na svete z môjho detstva robievala ho moja babička.Miesto kakaa dávala aj lekvár aký mala.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist