Plnka do kurčaťa z bravčového mäsa (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Nenašiel som v mrazničke nič inšie iba bravčové mleté mäso. Preto som urobil takúto
plnku
12 porcií |
90 minút príprava |
120 minút na 200 °C |
Postup
- Sušený chlieb namočiť do mlieka. Potom prebitočné mlieko vyžmýkame.
- Pridáme bravčové mäso mleté. Bolo to 300 g.
- Pridaním petržlenovej posekanej vňate, soli, vegety, mletého č. korenia, usmaženej cibuľe a dvoch vajec zmes dobre premiešame.
- Naplníme zmes do kurčaťa a aj do stehien, koľko sa len dá.
Kura som na dvoch miestach zaistil špáradlami, otočil na druhú stranu a následne som previazal, ako je na tom videu, čo mi poslal radox1 .
Pri krku som povedzme mohol aj zašiť, ale sa mi nechcelo a tá plnka sa aj tak spečie do kopy, keď sú tam vajcia a už aj samotné vymiešané mäso má tendenciu sa zlepiť.
- Prikryl som kura alobalom a cca hodinku som ho dusil pri 200 st. C.
Po hodine som kura odkryl a piekol ešte dobrú hodinu do ružova a asi 4 krát som ho polieval výpekom z kurčaťa.
- Po hodine dusenia to vypadalo asi takto.
- Po dvoch hodinách to vypadalo už lepšie.
- Pokiaľ sa mi kura pieklo, dal som si uvariť zemiaky v šupke.
Najprv dobre umyť.
- Potom variť asi hodinu. Po 40 min. som v pichol do zemiaka špáradlo, vbehlo do zemiaka
a už bolo skoro hotové, nechal som ešte asi cca 15 min pomaličky dovariť.
- Dal som na balkón zemiaky, nech sa čím skôr vychladia, po ošúpaní som ich pokrájal na kolečka, usmažil na výpeku z kuraťa a trošku som ich posypal drobnou sušenou petržlenovou vňaťou, keďže tá z mrazničky bola potrebná do plnky.
- Prosím a toto je konečný efekt. Vlastne dnešný obed.
DOBRÚ CHUŤ PRAJEM.