Plnka do kurčaťa z bravčového mäsa (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Nenašiel som v mrazničke nič inšie iba bravčové mleté mäso. Preto som urobil takúto plnku

12
porcií
90 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušený chlieb namočiť do mlieka. Potom prebitočné mlieko vyžmýkame.
  2. Pridáme bravčové mäso mleté. Bolo to 300 g.
  3. Pridaním petržlenovej posekanej vňate, soli, vegety, mletého č. korenia, usmaženej cibuľe a dvoch vajec zmes dobre premiešame.
  4. Naplníme zmes do kurčaťa a aj do stehien, koľko sa len dá. Kura som na dvoch miestach zaistil špáradlami, otočil na druhú stranu a následne som previazal, ako je na tom videu, čo mi poslal radox1 . Pri krku som povedzme mohol aj zašiť, ale sa mi nechcelo a tá plnka sa aj tak spečie do kopy, keď sú tam vajcia a už aj samotné vymiešané mäso má tendenciu sa zlepiť.
  5. Prikryl som kura alobalom a cca hodinku som ho dusil pri 200 st. C. Po hodine som kura odkryl a piekol ešte dobrú hodinu do ružova a asi 4 krát som ho polieval výpekom z kurčaťa.
  6. Po hodine dusenia to vypadalo asi takto.
  7. Po dvoch hodinách to vypadalo už lepšie.
  8. Pokiaľ sa mi kura pieklo, dal som si uvariť zemiaky v šupke. Najprv dobre umyť.
  9. Potom variť asi hodinu. Po 40 min. som v pichol do zemiaka špáradlo, vbehlo do zemiaka a už bolo skoro hotové, nechal som ešte asi cca 15 min pomaličky dovariť.
  10. Dal som na balkón zemiaky, nech sa čím skôr vychladia, po ošúpaní som ich pokrájal na kolečka, usmažil na výpeku z kuraťa a trošku som ich posypal drobnou sušenou petržlenovou vňaťou, keďže tá z mrazničky bola potrebná do plnky.
  11. Prosím a toto je konečný efekt. Vlastne dnešný obed. DOBRÚ CHUŤ PRAJEM.