Plnka do kuraťa

Plnka do kuraťa
Foto: morenajea
morenajeaMorenajea, recept pridal: 8. marca 2010 12:18Ďalšie jeho recepty

Plnka je moja špecialita a doma ju nikto iný nerobieva. Veľmi jednoduchá a chutná.

Suroviny

15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Staršie rožky si pokrájame na menšie kocky. Pridáme vajíčka - na jeden rožok jedno vajíčko. Hríby, ktoré sme pred tým na chvíľu nechali zaliate vriacou vodou aby napučali. Ďalej osmaženú cibuľku. Zamiešame a podľa potreby pridáme mlieko.

2

Osolíme, dáme bazalku, prípadne aj vegetu alebo iné koreniny. Skúšala som aj kari, tymián či grilovacie korenie a výsledok bol super.

3

Ak máte chuť môžete experimentovať a pridať kukuricu, nakrájanú slaninku alebo sušené marhule. Ja vždy experimentujem a skúšam nové veci ale základ na plnku zostáva.

4

A už iba plníme :-) Dobrú chuť !



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • enge149, 8. marca 2010 o 16:19
    je to super,môžeme pridať na cibuľke udusenú slaninku a kuraciu alebo bravčovú pečienku,hodí sa tam veľa čerstvej petržlenovej vňate/posekanej/mňam,dá sa to plniť do formy zo srnčieho chrbáta,malo by to byť tento týždeň v Pravde,pa


  • darinka55, 8. marca 2010 o 19:28
    Plnené kurčatá milujem určite vyskúšam ,veď to je tu receptov na tri životy.


  • evas13, 9. marca 2010 o 06:59
    Plnené kurča by som dokázala jesť ráno, na obed a večer. Mňam


  • jerica, 9. marca 2010 o 09:12
    Ja nemením chute plnky do kuraťa, experimentovala som , hríby,rôzne korenia , zeleniny , nedopadlo do dobre , deti chceli len tú klasiku,ktorú robievala moja mama , dnes 9.3. bola by sa dožila 90tky .


  • tinca, 9. marca 2010 o 21:05
    Súhlasím s jericou, nikdy sme do kuracej plnky nedávali huby, neviem možno je to národne, ale má tam ísť podľa enge kur.restovaná pečeň,cibuľka,veľa cesnaku majorán, korenie,vňaťka petržlenová,rasca mletá a ja dávam žĺtka a sneh z bielkov. Pečiem buď v srnčom chrbáte /vymastenom a vysypanom/,alebo ju varím v mikroténovom vrecku 45 minút/. A dá sa jesť za tepla za studena s uhorkou, s chlebom, alebo bez. Robím ju z 1O rožkov, ktoré aj pokropím teplým mliekom, ale zmizne prvá ešte pred pečeným kuraťom!


  • ipso, 10. marca 2010 o 11:05
    nooooo?! huby som este do plnky nedaval....najblizsie to veraboze skusam..:-) dam vediet, ci to mancaftu smakovalo..:-)


  • taubi49, 12. marca 2010 o 16:53
    Ja to robím ako tinca, len najradšej plním nemastný bravčový bôčik, a jeme to za studena, hlavne na Veľkú noc spolu s údenou šunkou, uvarenými vajíčkami, jablčným chrenom a kyslou uhorkou.Bez tohto jedla sa ani nevyberiem na šibačku.


  • horvatocka, 29. januára 2011 o 11:17
    plnka je výborná vec, ja ju tiež robím takto, ale ja ju dávam do mikroténového sáčku zaviažem a varím vo vriacej vode.


  • brisid, 13. mája 2014 o 13:45
    baby, na kolko stupnov prosim?


  • morenajea, 13. mája 2014 o 15:40
    @brisid cca. 200



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist