Plnka do kuraťa

Plnka do kuraťa
Foto: morenajea
morenajeaMorenajea, recept pridal: 8. marca 2010 12:18Ďalšie jeho recepty

Plnka je moja špecialita a doma ju nikto iný nerobieva. Veľmi jednoduchá a chutná.

Suroviny

15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Staršie rožky si pokrájame na menšie kocky. Pridáme vajíčka - na jeden rožok jedno vajíčko. Hríby, ktoré sme pred tým na chvíľu nechali zaliate vriacou vodou aby napučali. Ďalej osmaženú cibuľku. Zamiešame a podľa potreby pridáme mlieko.

2

Osolíme, dáme bazalku, prípadne aj vegetu alebo iné koreniny. Skúšala som aj kari, tymián či grilovacie korenie a výsledok bol super.

3

Ak máte chuť môžete experimentovať a pridať kukuricu, nakrájanú slaninku alebo sušené marhule. Ja vždy experimentujem a skúšam nové veci ale základ na plnku zostáva.

4

A už iba plníme :-) Dobrú chuť !



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • enge149, 8. marca 2010 o 16:19
    je to super,môžeme pridať na cibuľke udusenú slaninku a kuraciu alebo bravčovú pečienku,hodí sa tam veľa čerstvej petržlenovej vňate/posekanej/mňam,dá sa to plniť do formy zo srnčieho chrbáta,malo by to byť tento týždeň v Pravde,pa


  • darinka55, 8. marca 2010 o 19:28
    Plnené kurčatá milujem určite vyskúšam ,veď to je tu receptov na tri životy.


  • evas13, 9. marca 2010 o 06:59
    Plnené kurča by som dokázala jesť ráno, na obed a večer. Mňam


  • jerica, 9. marca 2010 o 09:12
    Ja nemením chute plnky do kuraťa, experimentovala som , hríby,rôzne korenia , zeleniny , nedopadlo do dobre , deti chceli len tú klasiku,ktorú robievala moja mama , dnes 9.3. bola by sa dožila 90tky .


  • tinca, 9. marca 2010 o 21:05
    Súhlasím s jericou, nikdy sme do kuracej plnky nedávali huby, neviem možno je to národne, ale má tam ísť podľa enge kur.restovaná pečeň,cibuľka,veľa cesnaku majorán, korenie,vňaťka petržlenová,rasca mletá a ja dávam žĺtka a sneh z bielkov. Pečiem buď v srnčom chrbáte /vymastenom a vysypanom/,alebo ju varím v mikroténovom vrecku 45 minút/. A dá sa jesť za tepla za studena s uhorkou, s chlebom, alebo bez. Robím ju z 1O rožkov, ktoré aj pokropím teplým mliekom, ale zmizne prvá ešte pred pečeným kuraťom!


  • ipso, 10. marca 2010 o 11:05
    nooooo?! huby som este do plnky nedaval....najblizsie to veraboze skusam..:-) dam vediet, ci to mancaftu smakovalo..:-)


  • taubi49, 12. marca 2010 o 16:53
    Ja to robím ako tinca, len najradšej plním nemastný bravčový bôčik, a jeme to za studena, hlavne na Veľkú noc spolu s údenou šunkou, uvarenými vajíčkami, jablčným chrenom a kyslou uhorkou.Bez tohto jedla sa ani nevyberiem na šibačku.


  • horvatocka, 29. januára 2011 o 11:17
    plnka je výborná vec, ja ju tiež robím takto, ale ja ju dávam do mikroténového sáčku zaviažem a varím vo vriacej vode.


  • brisid, 13. mája 2014 o 13:45
    baby, na kolko stupnov prosim?


  • morenajea, 13. mája 2014 o 15:40
    @brisid cca. 200



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist