Plnka do kuraťa

morenajea - fotkamorenajea, 8. marca 2010
Plnka do kuraťa
Foto: morenajea

Plnka je moja špecialita a doma ju nikto iný nerobieva. Veľmi jednoduchá a chutná.

15 minút
príprava

Suroviny

4 ks
4 ks
2 ks
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Staršie rožky si pokrájame na menšie kocky. Pridáme vajíčka - na jeden rožok jedno vajíčko. Hríby, ktoré sme pred tým na chvíľu nechali zaliate vriacou vodou aby napučali. Ďalej osmaženú cibuľku. Zamiešame a podľa potreby pridáme mlieko.

  2. 2

    Osolíme, dáme bazalku, prípadne aj vegetu alebo iné koreniny. Skúšala som aj kari, tymián či grilovacie korenie a výsledok bol super.

  3. 3

    Ak máte chuť môžete experimentovať a pridať kukuricu, nakrájanú slaninku alebo sušené marhule. Ja vždy experimentujem a skúšam nové veci ale základ na plnku zostáva.

  4. 4

    A už iba plníme :-) Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

enge149
je to super,môžeme pridať na cibuľke udusenú slaninku a kuraciu alebo bravčovú pečienku,hodí sa tam veľa čerstvej petržlenovej vňate/posekanej/mňam,dá sa to plniť do formy zo srnčieho chrbáta,malo by to byť tento týždeň v Pravde,pa
darinka55
Plnené kurčatá milujem určite vyskúšam ,veď to je tu receptov na tri životy.
evas13
Plnené kurča by som dokázala jesť ráno, na obed a večer. Mňam
jerica
Ja nemením chute plnky do kuraťa, experimentovala som , hríby,rôzne korenia , zeleniny , nedopadlo do dobre , deti chceli len tú klasiku,ktorú robievala moja mama , dnes 9.3. bola by sa dožila 90tky .
tinca
Súhlasím s jericou, nikdy sme do kuracej plnky nedávali huby, neviem možno je to národne, ale má tam ísť podľa enge kur.restovaná pečeň,cibuľka,veľa cesnaku majorán, korenie,vňaťka petržlenová,rasca mletá a ja dávam žĺtka a sneh z bielkov. Pečiem buď v srnčom chrbáte /vymastenom a vysypanom/,alebo ju varím v mikroténovom vrecku 45 minút/. A dá sa jesť za tepla za studena s uhorkou, s chlebom, alebo bez. Robím ju z 1O rožkov, ktoré aj pokropím teplým mliekom, ale zmizne prvá ešte pred pečeným kuraťom!
1x alda
ipso
nooooo?! huby som este do plnky nedaval....najblizsie to veraboze skusam..:-) dam vediet, ci to mancaftu smakovalo..:-)
taubi49
Ja to robím ako tinca, len najradšej plním nemastný bravčový bôčik, a jeme to za studena, hlavne na Veľkú noc spolu s údenou šunkou, uvarenými vajíčkami, jablčným chrenom a kyslou uhorkou.Bez tohto jedla sa ani nevyberiem na šibačku.
horvatocka
plnka je výborná vec, ja ju tiež robím takto, ale ja ju dávam do mikroténového sáčku zaviažem a varím vo vriacej vode.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia