Plnený rezeň z papriky (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Dnes @cajiky uviedla v diskusii požiadavku na opekanie papriky, čo bolo pre mňa inšpiráciou na vytvorenie tohto receptu, ktorý som už dávnejšie nerobila. Pritom je to veľmi chutné jedlo, ktorého už vôňa pri príprave, ale i chuť vás zavedie na Balkán, odkiaľ aj táto pochúťka pochádza.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Papriku umyjeme, uložíme na pekáč a v rúre opekáme do hneda. Počas opekania niekoľkokrát otočíme. Pečieme 20-30 minút pri 200 C. Potom papriku preložíme do misy, prikryjeme a necháme trocha postáť a ochladnúť.
  2. Papriku ošúpeme a vyberieme semená. Osušíme papier. obrúskami a do každej papriky vložíme plátok šunky a plátok syra.
  3. Takto pripravené papriky obalíme v múke, vajíčkach so soľou a v strúhanke.
  4. Vypražíme na oleji do zlatista.
  5. Vyberieme na papierové obrúsky, aby odsali olej.
  6. Ako príloha sa hodia varené nové zemiaky omastené surovým maslom a petržlenovou vňaťou plus šalát. Ja som robila uhorkový s cibuľkou, balzamikom a jogurtom. Kto má rád tatársku omáčku, tiež je vhodná namiesto šalátu.
  7. Tip: Pre vegetariánov je výborná aj bez šunky. Ja mám najradšej neplnenú, len obalenú a vypraženú.