Plnený rezeň z papriky (fotorecept)

Plnený rezeň z papriky (fotorecept)
Foto: alexdidi
alexdidiAlexdidi, recept pridal: 24. júla 2010 18:10Ďalšie jeho recepty

Dnes @cajiky uviedla v diskusii požiadavku na opekanie papriky, čo bolo pre mňa inšpiráciou na vytvorenie tohto receptu, ktorý som už dávnejšie nerobila. Pritom je to veľmi chutné jedlo, ktorého už vôňa pri príprave, ale i chuť vás zavedie na Balkán, odkiaľ aj táto pochúťka pochádza.

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Papriku umyjeme, uložíme na pekáč a v rúre opekáme do hneda. Počas opekania niekoľkokrát otočíme. Pečieme 20-30 minút pri 200 C. Potom papriku preložíme do misy, prikryjeme a necháme trocha postáť a ochladnúť.
Plnený rezeň z papriky (fotorecept) - obrázok 1

2

Papriku ošúpeme a vyberieme semená. Osušíme papier. obrúskami a do každej papriky vložíme plátok šunky a plátok syra.
Plnený rezeň z papriky (fotorecept) - obrázok 2

3

Takto pripravené papriky obalíme v múke, vajíčkach so soľou a v strúhanke.
Plnený rezeň z papriky (fotorecept) - obrázok 3

4

Vypražíme na oleji do zlatista.
Plnený rezeň z papriky (fotorecept) - obrázok 4

5

Vyberieme na papierové obrúsky, aby odsali olej.
Plnený rezeň z papriky (fotorecept) - obrázok 5

6

Ako príloha sa hodia varené nové zemiaky omastené surovým maslom a petržlenovou vňaťou plus šalát. Ja som robila uhorkový s cibuľkou, balzamikom a jogurtom. Kto má rád tatársku omáčku, tiež je vhodná namiesto šalátu.

7

Tip: Pre vegetariánov je výborná aj bez šunky. Ja mám najradšej neplnenú, len obalenú a vypraženú.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • babav, 24. júla 2010 o 21:03
    Vyborny recept,ukladam si ho !Poznam podobny recept na vyprazane stiplave ,zelene papricky naplnene syrovou plnkou,
    ale tie sa hodia viacej ako predjedlo.


  • martina34, 24. júla 2010 o 21:04
    Parádny receptík :-)


  • celka, 24. júla 2010 o 22:32
    Papriky jsem nikdy nevypražala. Mám všechny suroviny v ledničce,
    zítra udělám.


  • tinca, 24. júla 2010 o 23:23
    @alexdidi a ten syr je najlepší niva, už som toto dááávno nerobila,je to mňamka,díky za pripomenutie


  • tinca, 24. júla 2010 o 23:25
    P.S.tie zemiačiky sú tak krásne, že úplne slintám, hneď by som si ich dala s kyslým mliekom :-))


  • alzbetka2, 24. júla 2010 o 23:37
    zaujímavý recept, ukladám


  • alexdidi, 25. júla 2010 o 05:53
    @tinca , s nivou to musí byť tiež výborné...nerobila som ešte, ale vyskúšam


  • cajiky, 25. júla 2010 o 10:31
    No, dievčence, a ja som doposiaľ používala papriku do leča, gulášu a na maslový chlebík...téééda, sypem si popol do vlasov a polepším sa :-))


  • lucylee, 25. júla 2010 o 10:41
    tak toto je super, ukladam


  • wevewe, 25. júla 2010 o 10:55
    tak toto by ma v zivote nenapadlo


  • zdezda, 25. júla 2010 o 11:00
    Tento recept potvrdzuje jedno, že vysmážať sa môže fakt všetko :-), viem si predstaviť jeho fajn chuť.


  • gittka, 25. júla 2010 o 13:52
    mám typ na parádny obedík!!!super


  • marienka44, 25. júla 2010 o 16:32
    Jamie Oliver opeka papriky priamo na plynovych horakoch sporaka a potom ich da do igel. sacka, kde sa sparia a daju sa dobre osupat. Vrchnu supku ma skoro ciernu. Pozeravala som jeho serialy o vareni.


  • bozulka, 25. júla 2010 o 16:46
    Tento recept poznám z TV robil to bulharský kuchár len bez šunky so syrom feta.Ja som to tiež robila pár krát a úplne som na to zabudla.Ďakujem za pripomenutie.Na tie papriky je dobrá rúra s papierom na peč.a potom igelitový sáček.Je to rýchle..@marienka44 ja som to prvý krát robila ako Jamie,ale bolo dymu a smradu v kuchyni ta rúra je lepšia a urobíš viac paprík naraz.




  • alexdidi, 25. júla 2010 o 18:39
    @bozulka má pravdu, že v rúre je to lepšie...niekedy som robila na plyne, ale teraz mám sklokeram. dosku....ja mám ten recept tiež od Bulhara a to už asi 30 rokov....papier na pečenie je fajn...zabudla som to uviesť, lebo používam teflonový pekáčik...opekajú sa naozaj až do hneda...na mojom druhom obrázku sú už ošúpané...


  • 22janka22, 25. júla 2010 o 21:58
    Skvelý nápad, s týmto som sa ešte nestretla.


  • cajiky, 6. augusta 2010 o 17:07
    @alexdidi , práve sme sa strašne napchali paprikovými rezníkmi, - to je recept na medailu, som nadšená !!! Zajtra frčím kupovať znova všetko, čakám v nedeľu kamarátov, nech si aj oni polabužia :-))


  • alexdidi, 6. augusta 2010 o 19:52
    @cajiky , veľmi ma teší, že vám môj recept chutil


  • jozka2, 8. januára 2013 o 01:08
    tieto papriky som jedla u ednej znamej/naucili jusamozrejme bulhari/ona pouzila rovne papriky svetlo zelene /neviem nazov odrody, ale/t su tie ak ich nechame dlhsie na kriku tak zacnu cervenat my sme ich volali madarska paprika,prazila v muke obalene/predtym opecene a stiahnuta koza/,nakoniec po opceni pridala do vypeku nakrajene paradajky,orestovala a to bolo ako priloha k paprikam s kuskom chlebika,mali sme to na ranajky,no poviem vam bola to dobrota.


  • alexdidi, 8. januára 2013 o 06:33
    Dobrý nápad a iste to aj vyskúšam,pečené papriky mám totiž veľmi rada.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist