Plnený husací krk a husacie pečienky na cibuľke (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Aj keď táto pochuťka je iba málo kedy docenená,u nás je veľmi obľúbená..

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Husací krk som umyla osušila a na tenšom konci som zošila bielou niťou..pripravila som si husacie pečienky..
  2. najprv som si umyla a uvarila jačmenné krúpy..časť pečienok som upiekla na masti, cibuľke a cesnakom..upečené pečienky som pokrájala na kocky a zmiešala som ich aj krúpami, pridala som soľ, korenie a celé vajce,oregano a všetko som zmiešala..
  3. plnku som lyžicou vložila do otvoru...plnila som len tak menej, aby mi počas pečenia koža nepraskla..otvor som napokon zošila bielou niťou..
  4. dala som ho na panvicu najprv opiecť zo všetkých strán, aby sa koža zatiahla..potom som ho preložila na plech a piekla 20 min. v trúbe na 180 st. upečený som vybrala a nechala chvíľu postáť..
  5. pokrájala som ho na plátky..medzi tým sa uvarili aj zemiaky..
  6. hotové jedlo som uložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..