Plnený husací krk a husacie pečienky na cibuľke (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Aj keď táto pochuťka je iba málo kedy docenená,u nás je veľmi obľúbená..
2-3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Husací krk som umyla osušila a na tenšom konci som zošila bielou niťou..pripravila som si husacie pečienky..
- najprv som si umyla a uvarila jačmenné krúpy..časť pečienok som upiekla na masti, cibuľke a cesnakom..upečené pečienky som pokrájala na kocky a zmiešala som ich aj krúpami, pridala som soľ, korenie a celé vajce,oregano a všetko som zmiešala..
- plnku som lyžicou vložila do otvoru...plnila som len tak menej, aby mi počas pečenia koža nepraskla..otvor som napokon zošila bielou niťou..
- dala som ho na panvicu najprv opiecť zo všetkých strán, aby sa koža zatiahla..potom som ho preložila na plech a piekla 20 min. v trúbe na 180 st. upečený som vybrala a nechala chvíľu postáť..
- pokrájala som ho na plátky..medzi tým sa uvarili aj zemiaky..
- hotové jedlo som uložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..