Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bravčový bôčik deň pred prípravou orežeme na úhľadné kocky, ktoré naložíme do soľného roztoku (soľ + voda) a necháme pôsobiť celú noc.
  2. Na druhý deň bôčik naplníme žemľovou plnkou s údenými kuriatkami a vložíme do vákuových vreciek spolu s maslom a rozmarínom, uzavrieme a ponoríme do 70-stupňovej vody na 10 až 16 hodín.
  3. Medzitým vyvaľkáme lístkové cesto a potrieme okraje vyšľahaným žĺtkom. Urestujeme na oleji cibuľu, cesnak a nakoniec pridáme nasekanú kyslú kapustu, posypeme rascou a soľou. Kapustou naplníme lístkové cesto, zvinieme ho, potrieme žĺtkami a dáme piecť na 180 °C 20 minút.
  4. Bravčový bôčik potrieme medom a restujeme na oleji dochrumkava. Do výpeku pridáme maslo, na ktorom speníme šalotku a trstinový cukor, ktorý necháme skaramelizovať, podlejeme čiernym pivom a necháme voľne tiahnuť do zhustnutia.