Plnené zapekané bagety so špenátom, syrom a šunkou z lístkového cesta

kristtin - fotkakristtin, 20. novembra 2013
Plnené zapekané bagety so špenátom, syrom a šunkou z lístkového cesta
Foto: kristtin

Po sviatkoch nám doma vždy ostane veľa surovín navyše, ktoré sa nespapajú.. Kedže sa blížia sviatky a v chladničke čo to určite pozostáva, vymyslela Zobraziť celý popisPo sviatkoch nám doma vždy ostane veľa surovín navyše, ktoré sa nespapajú.. Kedže sa blížia sviatky a v chladničke čo to určite pozostáva, vymyslela som takúto rýchlu a vynikajúco chutiacu obmenu, ktorá nádherne rozvoniava po celom byte.....a je zjedená do 10ich minút.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si rozvaľkáme a potierame špenátovým pretlakom. Pridáme syr, údené mäso, trocha osolíme . Od kraja naložené cesto začneme točiť akokeby do štrúdly až kým nám neostane jedna veľká bageta. Kraje a boky zahneme.

  2. 2

    Do vyhriatej rúry dáme piecť na papier, potrieme vajíčkom a čakáme :) Cesto musí byť krásne opečené do zlatista, chrumkavé a bagetky musia voňať po celom byte. Tak viete že sú hotové.. Čas pečenia napísaný dole je len orientačný.

    Plnené zapekané bagety so špenátom, syrom a šunkou z lístkového cesta - obrázok 2
  3. 3

    Do bagetiek si môžete pridať čo len chcete, ja som tento recept robila po 1x po Veľkej noci, toľko všelijakých šuniek a syrov nám ostalo, trebalo zúžitkovať. Tak nech vám chutí :)

    Plnené zapekané bagety so špenátom, syrom a šunkou z lístkového cesta - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
Nenazývaj to bagety... veď sú to krásne slané záviny z lístkového cesta. :) Bagety nie sú z lístkového cesta. A toto neber ako kritiku, ale ako priateľskú radu :) Ale musím uznať, že si sa šikovne vynašla, krásne si zužitkovala suroviny po sviatkoch :)
glascat
Aj ja mám nejaké zvyšky šuniek a syrov v chladničke, vďaka za tip, ako z nich urobiť niečo veľmi chutné :o)
kristtin
to je len taky podfuk lebo to vyzera ako bageta, ked je to v konecnom stave ;) je jasne ze je to skor slimak z listkoveho cesta ;) a @tatranocka skus dat cesto na mensiu teplotu do rury potom sa ti upecie aj vo vnutri.
tatranocka
@kristtin toto na úvodnej fotke v reze medzi tým údeným je predpokladám lístkové cesto,no nevyzerá ako lístkové cesto.Preto sa aj pláty na krémeše pečú zvlášť.No,keď vám to takto chutí...
eviana
@tatranocka , aj lístkové cesto sa v pohode prepečie aj uprostred, veď sa z neho bežne pečú "falošné" štrúdle (falošné v zmysle neťahané). Ako píše @kristtin , treba nastaviť nižšiu teplotu ak sa Ti v strede neupieklo. Ten gordonkov recept vyzerá úžasne, ďakujem za tip :)
tatranocka
Jednoducho,mám rada chrumkavé lístkové cesto a nie také žuvačkové,ktoré som jedla na návšteve,kvôli tomu to balím tak, ako je na pridanom linku.
kristtin
@tatranocka ten receptik co si poslala, tak ja tak robim z listkoveho cesta napriklad jablkovy kolac, len ho nekrajam na casti, ale peciem v celku...fantazii sa medze nekladu ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia