Plnené teľacie plátky v slaninovom obale

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 23. februára 2015
Plnené teľacie plátky v slaninovom obale
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (alebo stehno)
200 g
12 plátkov
 na obaľovanie
100 g
150 ml
5 ks
350 g
700 ml
12 ks




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na 12 tenkých plátkov, ktoré naplníme na plátky nakrájaným oštiepkom, obalíme slaninou, obalíme v múke a prudko opečieme na polovici roztopeného masla.

  2. 2

    Keď mäso obrátime na druhú stranu, prisypeme na panvičku lyžičku múky, premiešame a prilejeme 100 ml vína, pomaly vydusíme na krémovú omáčku, do ktorej pridáme korenie.

  3. 3

    Šalotku očistíme, tri kusy nakrájame na kocky, dva kusy na tenké plátky, do hrnca dáme štvrtinu masla a opečieme kocky šalotky, pridáme ryžu a restujeme asi 5 minút, osolíme, potom podlejeme 50 ml vína, postupne miešame a pridávame vodu.

  4. 4

    Ryžu dusíme, až kým sa voda úplne nevyparí za občasného miešania asi 15 minút. Zvyšnú šalotku nakrájanú na plátky obalíme v múke a urestujeme na zvyšnom masle spolu so cherry paradajkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia