Plnené šampiňóny v zemiakovo–hráškovej kaši

Mária Kaľamárová
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 18. mája 2010
Plnené šampiňóny v zemiakovo–hráškovej kaši
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

700 g
80 g
60 g
10 g
0,5 g
3 ks
50 g
Zemiakovo hrášková kaša:
200 g
20 g
300 g
40 g
900 g
10 g




Postup

  1. 1

    Šampiňóny umyjeme, vyberieme nožičku, nakrájame cibuľku, šunku, a nožičky zo šampiňónov a opečieme na oleji a ochutíme. Zmes necháme vychladnúť, pridáme nastrúhaný syr, vajcia a naplníme do šampiňónov. Takto naplnené šampiňóny dáme do rúry piecť.

  2. 2

    Kaša – Nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode, uvarené scedíme a rozšľaháme na kašu s pridaním mlieka a masla. Hrášok uvaríme, scedíme, prelisujeme cez husté sito alebo rozmixujeme, pridáme do kaše a spolu ešte prešľaháme, dochutíme soľou a limetkovou šťavou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Na plnenie šampiňónov môžeme využiť rôzne plnky, napríklad z pomletého bravčového mäsa, ochutenú čiernym korením a cesnakom. Chutné sú však aj naplnené len syrom.

Diskusia k receptu

sjuz
tá kaša s hráškom sa mi páči.....:)
michsamant
N tu hraskovu kasu sa chystam,ale urobim ju podla Nigelly, bez zemiaku a potom skusim aj takuto, mnam
bozulka
Je to úžasné,teším sa až dostanem kúpiť také tie veľké šampiňony.
01pralinka
na tento recept sa zalizujem uz dlho, no az dnes som konecne kupila potrebne suroviny. mozem sa spytat na kolko sa to dava zapiect? dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia