Rýchle langoše fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 7. júla 2010
Rýchle langoše (fotorecept)
Foto: tatranka

Vlastne ani neviem ako som recept získala.Na langoše mám receptov viac,ale tento sa mi osvedčil.

60 minút
príprava

Suroviny

500  g
120  g
1/2  káv.lyž.
42  g
250 ml
1 lyžica
 štipka
Na potieranie:




Postup

  1. 1

    Vlažné mlieko,droždie, lyžice cukru,lyžice hladkej múky,zamiešame a necháme vykysnúť.Do múky pridáme sódu,jogurt,soľ a nakysnuté droždie.Vlejeme a vypracujeme vláčne cesto,ktoré necháme asi pol hodinky nakysnúť. Vyklopíme na pracovnú dosku a rozdelíme asi na 14 častí.Urobíme z nich na pomúčenom lopáry bochničky,ktore trochu rozváľkame a necháme ešte asi desať minút kysnúť.

    Rýchle langoše (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tieto keď trochu nakysnú pomastenými rukami roztiahneme a vkladáme do horúceho oleja.

    Rýchle langoše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené langoše ukladám na papierové utierky,aby som odsala prebytočný tuk.

    Rýchle langoše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené langoše,horúce potieram zmesou roztlačeného cesnaku,soli a vody.Posypem nastrúhaným syrom,kyslou smotanou,kečupom. Ak ich mám veľa zvyknem ich aj namraziť,bez potretia a posýpky.Ohrejem V MR a potom pokračujem v dochucovaní ako po upečení.

    Rýchle langoše (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evusik
langoše milujem, len by mi ich musel niekto straviť.... pekný foto postup
zdezda
:-))))) super recept, aj ja ich robievam, keď mi zostane cesto, dám ho do chladničky a robím na druhý deň, čerstvé sú najlepšie :-)))
1x ribana
tatranka
To máš pravdu zdezda.Najchutnejšie sú rovno z panvice po opekaní..
Evušik ďakujem za milý komentárik.
Morenaeja aj ja milujem langoše.
Bojar skús,neoľutuješ.
rebelka50
Recept je vyskusany,langose su z neho vyborne :-))))) tak zelam vsetkym dobru chut!
janger
Mnam, to by som si dala! S tatarskou omackou a so syrom. A samozrejme s cesnalom. Ked ideme na Slovensko, tak si langose nikdy neodpustime!
sandratamer
Tiež som dnes musela tento recept HNEĎ vyskúšať, suroviny som zadala do sms hlavnému konzumentovi, aby ich kúpil po ceste domov. Už sú v bruškách, návšteva nám výdatne pomohla, dokonca sa do nich pustil aj náš dva a pol ročný synček. Paráda, ďakujem za výborný nápad a recept! :-)
marika33
vyzera super, aj u nas maju langoše velky uspech , tak isto vyskušame ,dakujem
sjuz
recept vytlačím, na večeru pripravím :), ďakujem za nápad
hera
Mnam! Najviac sa mi pacia na jesennych trhoch -zahreju,krasne vonaju a zasytia.Za nimi pohar kefiru alebo kysleho mlieka ale niekedy aj cervene vinko alebo pivo pochuti.Dakujem za pripomenutie .
alexdidi
Dnes som robila langoše podľa tvojho receptu pre vnúčika/na prázdninách/ a manžela, samozrejme aj ja som ochutnala a boli výborné.Mám vlastne taký istý recept, aj podľa neho ich robím, s tým rozdielom,že cesto má stáť v chladničke v mikrot. sáčku aspoň 6 hodín a nikdy mi nenapadlo, že to tak nemusí byť...takže vďaka...
evanaaa
Práve na to som sa chcela opýtať, myslela som, že každé cesto na langoše musí odstáť v chladničke a robiť až na druhý deň. Mám ich rada s cesnakom, ostatné nemusím, potom mi už nepripadajú také langošovské. Ale ako viem, mnohí majú radšej syr a kečup.
stefani11
Langoše som robila veľmi málo,ale tieto určite vyskúšam.Ďakujem za recept.
haston
aj ja mám rád langoše len s cesnakom, ale málokedy ich jedávam. asi urobím na večeru zajtra.
jezibabka1
@tatranka došla som z robotky a napísala som Ti komentár približne v tomto znení: " som unavená ako kuon, simultánne kôň, ale aj tak si ich idem urobiť".:))) v tom kuonovom stave som asi zabudla kliknúť políčko "pridaj":)))), ale teraz už nezabudnem, lebo tie langoše akurát papáme a sú MŇAM! a idem kliknúť "pridaj" :))))))))
bambulka51
Babuľky ja by som si ich tiež rada dala ale bohužiaľ by som ich už len sama papala.Urobím zajtra ahojte......
evanaaa
Čítam všade komentáre a hľadám, kde sa podela ježibabka a ona, chúďa, bola v robote,celkom som zabudla, dúfam, ježibabočka, že nám svoj prvý dojem sprostredkuješ, ak sa vyspíš, čakáme.
tatranka
Je ohromné jezibabka1,že si si aj unavená robila langošíky.Sú naozaj rýchle a výborné.Dúfam,že chutili.
ywett4
tak toto určite zajtra vyskúšam a potom dám vedieť že ako ????? ale až zajtra díky a papá
heureka
Dneska som upiekla Balatonské lángose,ale tie si vyskúsam urcite.
Ja mám tiez vlastny recept,ale este vzdy hladám to najlepsie.
slavka3005
mňam hneď zajtra vyskúšam.....................napíšem ako chutili........
anairda3
cestíčko super, mäkučkéééé, jemnučké, na to, že som to robila prvý krát v živote a kysnuté cesto asi 5x, super sa vydarili. Jediné, čo sa rodinke nepozdávalo, vraj boli dosť sladké, hneď si na nich predstavili nutellu. Pritom my ani slané veľmi nemusíme :-) Ale to je len náš dojem, inak dávam jednotku z x-hviezdičkami!!! :-D
roiboos
Pridávam sa k radostným ováciám :-))) I my sme skúšali langoše po prvýkrát. Pomohli sme si Vaším receptom, Tatranka, a neostáva nám s manželom nič iné, ako vyjadriť pochvalu nad dokonalým pomerom surovín, skvelou chuťou výsledku a nezabudnuteľným kulinárskym zážitkom. :-)))
tatranka
@roiboos ,vždy keď dostanem spokojnú odozvu na recept,veľmi sa poteším.Zatiaľ to bolo len v rámci spokojnosti,čo ma veľmi teší.
@anairda tiež som si až dnes našla tento kladný príspevok od teba.Veľmi sa teším.
tatranka
@jahu348 už je dávno po obede,keď som našla tvoj odkaz v pošte.Dúfam že vám langoše chutili.
heureka
Mám viac receptov na langos,ale teraz vyskusam tento recept!
ivan621
Práve si zarábam cesto ,je to prvý krát čo ich idem robiť ,dúfam že sa podaria
tatranka
Nie je dôvod,pokiaľ dodržíš receptúru,aby si ti nevydarili.Želám,aby ti chutili tak,ako aj nám. Napíš výsledok.
ivan621
tak na prvý krát sa podarili ,chuťbola dobrá ešte troška tvar vycibrím a kúpim väčšiu panvicu ,,dakujem za recept :-)
zuzula2
akurat cakam kym sa mi spravi kvasok :-) robim rovno dvojitu davku lebo u nas langose milujeme :-) kedze ich nesiem na chatu v pondelok napisem ako chutili.
tatranka
@zuzula2 langoše sa ti určite podaria,pokiaľ dodržíš poctivo receptúru.Budem čakať tvoj odkaz na recept.
zuzula2
tak langose sa vydarili, recept je fantasticky, langose su uplne makulinke a fajnuckove. chutili uplne dokonale dobre :-) odteraz robim len tieto....
tatranka
@zuzula2 teším sa,že sa ti recept páči.Aj ja od určitej doby robím len tento recept.Je rýchly a dobrý.
gabulenka
Pani TATRANKA, neviete mi poradiť, prečo mi tie moje langoše nenafúkli? Robila som ich 1.krát. Vďaka
Gabi
tatranka
@gabulenka môže to byť nedostatkom horúceho oleja ,ale aj množstvom oleja.Ak ho je málo,cesto sa nemá v čom nafúknuť.Žiaľ langoše musia plávať v oleji.Preto tie papierové obrúsky na odsatie oleja.Inú chybu nepredpokladám.
foska
Dakujem za recept, robila som presne podla postupu a manzel sa zalizoval :)
ivan621
tak som sa pustil znova do langošov,podarili sa boli fajn
používateľ nemá avatar
foo
foo
zajtra vyskúšam, ďakujem za recept :)
modrykamen
S receptami je to tak. Najskôr sa ti zapáči, potom vyskúšaš a dakde založíš. A potom sa musí objaviť rovnaký, aby si si spomenul ako dobre predtým chutil. Ďakujem za pripomenutie.
frauakbari
@tatranka ,vynikajúce boli tvoje langoše aj keď postáli do druhého dňa,dala som ich ohriať do MR....super,super,super :P
titibatorova
do cesta som dala miesto jogurtu acidko,a vykyslo prenadherne,prave sa chystam na vyprazanie a papanie,som zvedava ake budu :)
lusinkab
mila @tatranka robila som uz niekolko krat langose ale nikdy to nebolo ono.Dnes som sa dostala k tomuto receptu kedze som si ho davnejsie odlozila,ze vyskusam aj tento.No a jednu vec viem isto uz podla ineho receptu ani skusat nebudem :-) vynikajuce,vlacne,perfektne a hlavne su naozaj ako je v nadpise rychlo hotove.Dakujem velmi pekne za uzasny receptik.Pridavam aj fotku ale neviem ci sa ukaze :-)


tatranka
@lusinkab presne takto ako ty som reagovala pri prvom spracovani tohto receptu.Vtedy som si povedala,že už žiaden iný recept skúšať nebudem.Som s nim spokojná.Je rýchly,chutný.Teším sa,že zdielaš práve takýto istý dojem.
lusinkab
No tie langose su uzasne :-) uz som posunula tento recept dalej niekolkym mojim znamym kedze takyto uzasny recept nesmie byt prehladnuty :-)este raz dakujem :-)
jeanine
výýýýborný recept, ešte lepšie langoše. ďakujem za neho :)
tatranka
@jeanine teším sa,že si bola spokojná.To je cieľ týchto osvedčených receptov.Preto mám rada recepty s foto-dokumentáciou,lebo tam vidím,ako recept naozaj má výsledne vyzerať.Veľmi mi to pomáha a myslím že aj druhí sú na tom tak isto.
danavelkna
perfektný recept, mám skorotaký istý od mamy (ide tam aj vajce a je bez sódy), ale tam píše, že cesto má stáť 6 hod. a na to som lenivá čakať, takže skúšam ten váš pani Tatranka, už kysne cesto :-) ale keďže som experimentáror, tak som ich vyskúšala z celozrnnej špaldovej hladkej múky, takže uvidíme :-) dám vedieť ako to dopadlo Ďakujem :-)
danavelkna
naozaj rýchly recept a vyšlo to dobre :-), hoci z celozrnnej múky sú o máličko hutnejšie, ale aj tak boli mäkučké a chutné. Budem sa držať vášho receptu. Ja som nemala jogurt, tak som dala kyslú smotanu, ale nabudúce vyskúšam s jogurtom :-). Keď sa odsaje tuk s obrúskami, tak to nie je až také ťažké jedlo :-). Skúste aj vy celozrnnú múku, zaujímalo by ma, či by to bola pre vás menej atraktívna verzia. Zaujíma ma váš názor kvôli rodičom :-), sú konzervatívny v stravovaní. Ďakujem ešte raz za recept:-)
tatranka
@danavelkna teším sa tvojej odpovedi.Recepty sú na to,aby sa vylepšovali menili.Ináč,by sme do dnes jedli len zabitého mamuta opečeného na ohni.Si šikovná a veru tvoju variantu s celozrnnej múky skúsim.Je zdravšia a to že boli langoše hutnejšie,pridám snáď trochu viac jogurtu.
danavelkna
jej vaše slová ma potešili, som rada, že sa dáte na tú celozrnnú variantu :-) dajte vedieť ako to dopadlo :-)
andys
Vyskúšané, uložené v KK, lebo všetkým chutili :)
havino
výborné langoše @tatranka , pravý langoš , aký má byť, neviem či som vôbec kedy lepšie jedla, kraje ,ako páperová slaná šiška, strede chrumkavé, recept je dokonalý, nič som nepridávala, s cestom sa výborne pracovalo, hlavne som ho mala v chladničke,ako som chcela, že si cesto pripravím deň vopred, vložila som ho po viac ako pol hod kysnutia do naolejovaného sáčku, chutili všetkým, iné už skúšať nebudem, pretože recept mám odskúšaný, posúvam dalej, dakujem
tatranka
@havino teším sa veľmi.Takýto dovetok k receptu,je moje vysoké kulinárske vyznamenanie.Ďakujem.
sichema
V recepte je napísané "Vlažné mlieko,droždie, lyžice cukru,lyžice hladkej múky..." koľko lyžíc? dve lyžice, tri lyžice, alebo je to preklep a je to lyžica cukru?
tatranka
@sichema vieš recept začínam kváskom.Do teplého mliečka lyžica,kr.cukru,lyžica hl. múky, / tá podporuje rýchle kysnutie kvásku / a droždie.
A potom už do množstva múky pridávaš ostatné ingrediencie plus kvások o ktorom som teraz písala.Vieš,ja všetky kysnuté cesta robím s takýmto kváskom.P jednej lyžici,cukru,múky droždia,mlieko,alebo vodu.Na kysnutie s vodou robievam chlieb,alebo bagety.
Dúfam,že som ti vysvetlila to,čo si potrebovala vedieť.Pa.Daj vedieť!
havino
@sichema , dovolím si ti to vysvetliť, minulý týžden som ich robila, ja ked vidím v recepte určitú dávku mlieka, to mlieko si odmerám a zohrejem na vlažné, z toho množstva mlieka odoberiem deci,aj menej, zalejem kvasnice, ja dávam len kávovu lyžičku cukru, zamiešam, kvasnice s deci mliekom, ja zasypávam hladkou múkou,poprášim, ale skús, ako @tatranka radí, vmiešaj do kvasníc s mliekom aj múku, prikry tanierikom a nechaj vykvasiť, ostatné suroviny dáš do misy, pridáš vykvasený kvások, miešaš a necháš kysnúť, toho mlieka, môžeš mať aj málo,alebo dosť, záleží od múky, koľko ti tekutiny vsaje, cesto musí byť vláčne, nie tuhé
sichema
Ďakujem za vysvetlenie, aj za receptík. Dnes som spravila langoše a dostala som pokarhanie za to, že tak málo :) Výborný recept.
anina6
dnes ich idem vyskúšať, tak držte palce.
tamik
už dosť dlho som chcela urobiť langoše a dnes som ich robila podľa tohto receptu....fakt skvele!!! :) cesto mi vyšlo super aj chuťovo boli dobré, len som ešte ako začiatočník nešikovná v ich vytváraní a preto boli hrubšie ako som pôvodne chcela, ale nevadí :D
tatranka
@tamik pokiaľ boli chutné,postupne prídeš na techniku ich robenia.Veď na všetko treba určitú prax a langoše ne sú výnimka.
serena
langoše su fantastické,vyskušala som , ukladám
modrykamen
Zasa sa vraciam k tomuto fantastickému receptu, ale nie pre recept, ale pre "tatranku",mojej receptárovej hviezde, ktorej recepty nemajú chybu, sú perfektné a ten ohlas. Vraciame sa k nemu už dva roky.
tatranka
@modrykamen tvoj komentárik ma oslovil a veľmi sa mu teším,že som pre teba na tejto stránke,na ktorej som už dlho neuverejnila recept,užitočná.
Rada by som niečo pridala,ale keď sa už rozhodnem,zistím,že podobných receptov je tu veľa.No ja sa naozaj pousilujem.
Tebe za dodanie chuti a elánu ďakujem.
martamm
Práve zajtra sa chystám robiť lángoše, takže Tvoj recept skúsim, dúfam, ze sa vydaria :)
katrin21
vcera som ich skusala, su dobre, ale malo slane.. nabuduce musim dat do cesta viac soli, stipka je malo, tu potom take bez chuti,ale inak cesto je dobre..... Vyslo mi ale po pol hodine kysnutia len 12 mensich bochnickov , mozno zato, ze som robila zo suseneho droždia, nenakyslo tak.... ale chutilo, uslo sa aj susedom :)
ludmilam
Skúšala som viac receptov na lángoše, ale tieto boli naozaj fantastické. Rýchle a veľmi chutné. Aj dávka je akurát pre moju rodinu, že sa zjedli naraz a nebolo čo odkladať. Ďakujem krásne za recept, už ho mám odložený :)
mesiar50
Zbožňujem langoše,dokonca som ich robil aj tu v NL.
Ale,že som sa stretol v tomto recepte z mnohými pozitívnymi názormy tak si recept presuniem do Kk.
Onedlho vyskúšam určite.@Tatranka prajem ti pokojné
a veselé velkonočné sviatky.
Za RCP vrelé díky
tatranka
Aj tebe s tvojimi blízkymi želám peknú a pokojnú Veľkú noc.A ke´d Veľkonočné dobroty sa minú,určite príde rad aj na môj recept rýchlych langošov.Robím ich rada a veľmi nám chutia.
tatranka
@ludmilam veľmi sa teším,že sa ti môj recept na langoše páči a že si s nimi spokojná.Zatiaľ som mala na ne len kladné odozvy.Aj ja keď som sa k tomuto receptu dostala po prvej skúsenosti s receptom som bola veľmi spokojná.Teraz už robím len tieto langoše.
mesiar50
@tatranka
Milá tatranka.Dnes som robil lángoše podla tvojho
receptu.Lángoše sa vydarili na 1*
Potvrdili to aj moji traja spolubývajúci kolegovia
ktorých som ponúkol.
Ďakujem ti za skvelý recept.Pozdrav Ti posielam z
Nizozemia.
tatranka
@mesiar50 teším sa ako malá slečna,že si spokojný s receptom.No ak chutili aj spolubývajúcim,niečo na tom bude,že sú naozaj dobré.Tá 1 s tou hviezdičkou sa mi ráta.Ďakujem za pozdrav z Nizozemia.
Nech sa ti darí!
mesiar50
Pochvala je na správnom mieste.Bezpochyby patríš u mňa medzi elitné kuchárky na vareche.
Áno .Spolubývajúci boli v tomto prípade porota.
Prajem ti všetko dobré.

ariela6
Tatranka dnes som robila tvoje langoše vydarili sa skušala som už mnoho receptov ale tento tvoj je asi najlepši mam mnoho tvojích receptov uloženych a som rada že si tu na vareche a dufam že aj nadalej zostaneš medzi nami a budeme sa tešit na tvoje dalšie recepty myslim tim že sa neodhlasiš ako to urobili niektore dobre kucharky ich recepty mi chybu ale som rada že je tu ešte vela dobrych inych kucharok aj kucharov ako je mesiar50 gordonko a iny
tatranka
@ariela6 svojimi riadkami si ma veľmi potešila,povzbudila.Vieš moja,teraz sa razí zdraví trend v kuchyni a ja veru varím klasickú- vlastne starú kuchyňu.Sú to mladé gazdinky,ktoré už varia vlastne pre zdravie,čo je správne.Ja sa snažím,ale my starší,/hlavne manžel/ nie rád si zvyká na novoty a preto musím všelijako rozmýšľať,aby som ho zdravo prekabátila.
Vidím,že viac starších Varecháčov tu už nie je.Ale ver,že nie asi pre to že by nechceli,ale ponúkli to najlepšie zo svojej kuchyne a teraz už len sporadicky sem tam recept pridajú.Viem to podľa svojho správania na Vareche.Sama vidíš,že veľa receptov sa opakuje.
No na Vareche samozrejme ostávam a možno sa mi ešte pár dobrých,chutných a aj pekných receptov podarí pridať.Ďakujem ti za pekné slová.
syrynka6
Langoše som robila prvý krát a podľa tohto receptu. Boli vynikajúce a všetkým chutilo... Som rada, že som sem zablúdila ;)
merlinja
ááááááááááááááááááááá!!!! oslintala som si obrazovku :o)
will
ďakujem za skvelý recept postupoval som presne podľa Vašich inštrukcií.
Pozrite na moju profilovú fotografiu
tatranka
No čo dodať? Niekde sa stala chyba.To si si asi veľmi nepochutnal.Ak si prečítaš referencie,nemalo to takto dopadnúť.Myslím,že ich budeš musieť skúsiť na novo,alebo iný recept.Ja robím len tieto a sú naozaj výborné! No myslím,že ti to náladu nepokazilo.Takýchto sklamaní na tanieri bude určite ešte viac.Viem to z vlastnej skúsenosti.No nikdy som sa nevzdávala a vytrvalo som sa púšťala na novo do práce.
Bolo by jednoduchšie ti neodpovedať a nechať odznieť tvoje sklamanie z receptu.No nie som pštros,aby som strkala hlavu do piesku nad tvojim nezdarom.
Určite sa stala niekde chyba.Držím ti palec.Maj sa dobre a nezanevri na langoše.
babucka
langose su moja laska na hocaky sposob.Tieto su jedinecneeee.Vdaka
miskoskulko
lángoše som robila prvýkrát v živote a mám obrovskú radosť, že ste sa podelili o recept...sú výborné, ani som neverila, že sa mi podaria :) čakala som, že cesto nakysne viac a nebola som si istá, ako dlho sa pracuje so zmesou, kým nastane tá správna konzistencia vláčneho cesta...tak som len zmiešala ingrediencie, prikryla misu, nechala na teplom mieste a čakala som, čo z toho bude a naozaj sa vyplatilo :) vyšlo mi krásnych desať menších lángošov :) ďakujem za super recept a želám krásny deň :o)
dydya
Vydarene langosiky ako vsetko od teba Tatranka,dakujem za receptik ja do cesta pridavam este jeden postruhany uvareny zemiak tiez su vyborne ale vyskusam aj tento tvoj receptik bez zemiecika .pekny dnik
tatranka
@miskoskulko veľmi sa teším,že si s receptom spokojná a že sa ti langoše vydarili.
@dydya ja zase vyskúšam podľa teba a skúsim pridať varený,postrúhaný zemiak.Mám rada zmenu,aj pri varení.
arasid
včera nám priniesla nevestička plný plech žemľovky, poliatej čokoládou, tak sme si osladili život. teraz sa nám slinky zbiehajú na niečo slané, a také langoše ale o dva dni by dobre bodli. Vyskúšam tento recept, a potom vám dám vedieť, ako to všetko dopadlo :))
A touto cestou pozdravujem vzdialeného kamaráta za morom, Kárčiho, a tento recept mu ponúkam ako jednu z možností, ako na lángoše. kárči - skús a daj nám vedieť, či čukolátke chutilo :)))
viera321
nepochybujem, že recept je v poriadku, ale ja niekde robím asi chybu, langoše, aj keď som ich nevyprážala dlho, akurát aby "chytili farbu", dobré veru neboli. Aj keď som recept dodržala, dá sa povedať, do "bodky", langoše boli tvrdé. Kde robím chybu? Ostatní ste ich mali mäkké? Keď na ne dáme prílohy, tak to zmäkne, ale samotné bez prílohy veru boli tvrdé, nie moc chutné :-(
mesiar50
@viera321
Neroztiahni ich na velmi tenko.Po vysmazani ich zakry pokrievkou.Sparia sa a zmaknu.Robim to tak aj s vyprazanymi reznami.Skus prosim malo by to byt ok.Tieto langose som robil viackrat boli velmi chutne.
tatranka
Mylím Lacko,že si poradil aj mne.Ďakujem.Už to budem tak robiť aj ja.Ináč ja som veľmi spokojná s týmito langošmi.
lilo332
včera som ich skušala a velmi mi cesto nenakyslo, tak som ho ešte nechala na noc v chladničke ale žiadna zmena... tak som ich dokončila dnes na obed a musim povedať že su vyborne :) zozačiatku mi to velmi nešlo ale potom som prišla na tu techniku a su paradne nafuknute a makke :) langoše som skušala 2x asi pred rokom a nevyšli mi, nedalo sa to zjesť, som rada že som našla aj tento recept podla ktoreho mi vyšli
motyka
Dnes som nemala chlieb, tak som hľadala nejakú náhradu. Obyčajne v takých situáciach urobím lokše na kyslom mlieku, ale dnes som ho nemala a pravdu povediac, nechcelo sa mi vôbec z domu. Vyskúšala som tento recept a langoše boli vynikajúce. Mne chutia aj chrumkavé, len tak bez ničoho. Ale potom som využila radu @mesiara 50 a boli super mäkučké. S cesnakom a syrom mňňam. Ďakujem za recept.
Všetky jedlá, ktoré od Teba skúšam su super. Si šikovnica. Ale to som Ti už písala viac krát. Len Ti to pripomínam.
motyka
Od predvčera som nechala v chladničke nepoužité cesto, prikryté mikroténom. Dnes som ho vybrala, urobila bochníčky, trošku nakysli a vypražila som ich. No senzácia. Tatranka, už ani iné langoše nebudem nikdy robiť. Toto cesto je fantastické. Škoda, že som ho neobjavila skôr. Ale nikdy nie je neskoro. Dala som ochutnať aj susede. Je zo Spiša. Pýtala si hneď recept. V sobotu vyskúša. Takže ďaaaakujemeee,
babinka
Chutili celej medzinarodnej komunite na sladko i na slano, cesto v chladnicke bolo dva dni, robila som z dvojitej davky a nezvysilo sa. Uz budem robit iba tieto, su rychle a univerzalne. Dakujem
tatranka
@babinka , teším sa tvojmu nadšeniu a tvojej spokojnosti.Aj ja ich veľmi rada robím.Už som mala na ne kopec dobrých ohlasov.Ďakujem ti.
acina
Fantastické, práve sme ich s priateľom dojedli, ďakujeme za recept, odteraz budem robiť iba takto
lucia2104
Dobry den..Tento recept som robila prvy krat a aj kysnute cesto som robila prvy krat v živote.Musim sa priznat ,ze som sa do mojich 36 rokov bala robit nieco z kysnuteho cesta...v skratke,mala som zlu skusenost ,tak som to neriesila.... A kedze zijem v cudzine, tak nam je vzacne neake to jedlo zo Sk.... No a tak som sa do tohto recepta pustila a bola som nadsena a aj cesto spolupracovalo so mnou:)))) a tie langose tak to bola jedna bomba..Kazdemu odporucam...Jedna bomba....Vas recept ma velky uspech aj u domacich.... Dakujem
joevinohrad
@Evusik (7.7.2010 13:48)
su pre vas moc olejove?
skuste piect v trube na pergamen papiery trocu mukou posipanym jak pizza





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia