Plnené šampiňóny fotorecept

martdekor - bez fotkymartdekor, 21. júla 2014
Plnené šampiňóny (fotorecept)
Foto: martdekor

Plnené šampiňóny robievam najčastejšie v letných mesiacoch, pretože sú osviežujúce, rýchla príprava a doba varenia, čo je v letných horúcich dňoch na nezaplatenie. Veď Zobraziť celý popisPlnené šampiňóny robievam najčastejšie v letných mesiacoch, pretože sú osviežujúce, rýchla príprava a doba varenia, čo je v letných horúcich dňoch na nezaplatenie. Veď komu sa chce v horúcich letných dňoch stáť hodiny pri sporáku.

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
3 ks
1 ks
2 PL
 nastrúhaný




Postup

  1. 1

    Očistené šampiňóny opláchneme vo vlažnej vode, hlavičky oddelíme a vydlabeme od stopiek.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vydlabané nožičky šampiňónov posekáme nadrobno.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom stredne veľkú cibuľu očistíme a pokrájame na drobno, podusíme na oleji, pridáme posekané stopky, osolíme, okoreníme ml. čiernym korením, dochutíme bazalkou a kečupom a krátko podusíme.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do tejto zmesi pridáme rozšľahané vajcia a dusíme do zhustenia.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Touto zmesou naplníme hlavičky šampiňónov a poukladáme ich do olejom vymasteného pekáča, posypeme postrúhaným syrom a dáme do rozohriatej rúry piecť.Pečieme ich mierne do mäkka, až sa povrch zafarbí do zlatista pri 180 C asi 30 minút. Podávame ich s uvarenými zemiakmi, alebo s rôznymi druhmi pečiva.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť !

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

stasi
Robila som tieto šampiňony, len do náplne som nedávala kečup. Piekla som ich na jednom plechu spolu so zemiakmi. Očistené zemiaky som si nechala zovrieť, scedila a premiešala so soľou, olejom, mletou rascou a červenou paprikou. 5 min. pred dopčením som ich posypala syrom. Spolu som to piekla asi 40min. Trochu prácne, ale chutné.
martdekor
Stasi ja tento recept robievam, keď neviem občas čo mám na rýchlo uvariť, tak zbehnem na trh, alebo väčšinou idem okolo trhu, kúpim šampiňóny a šup šup mám obedík hotový :) a pochutnáme si celá rodinka
annan
Páči sa mi,musím vyskúšať.Ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia