Šamrole z kupovaného listkového cesta

Autor receptu: peto74

Tieto šamrole robím z kupovaného listkového cesta, lebo domáce cesto si ešte netrúfam urobiť a hlavne je to rýchlejšie.

16
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Cesto: Ja kupujem balenie listkového cesta 400g, v ktorom sú dve cestá. Takže obidve cestá rozvalkám na 40x24cm a narežem z nich spolu 16 pásov dlhých 40cm a širokých 3cm. Kovové trubičky si potriem trochou oleja. Pásy cesta naviniem na tieto trubičky a potriem ich rozšľahaným vajcom. Trúbu si rozohrejem na 180°C (mám teplovzdušnú, inak pri spodnom a vrchnom ohreve 200°C) a dám piecť na 20min (komu ako pečie "trúba", že Rozetko). Keď sú šamrole upečené, ešte teplé ich stiahnem z trubičiek.
  2. Plnka: Vo vodnom kúpeli začnem šľahať bielka do peny a postupne pridávam cukor kryštál zmiešaný s vanilkovým cukrom. Šľahám to 10min. na najnižšom stupni šľahača. Potom hrniec vyberiem z kúpela a vložím ho do studenej vody za stáleho šľahania. Po 5min. končím so šľahaním.
  3. Šamrole naplním pomocou cukrárenského vrecka. Pred podávaním je dobré ich pocukrovať práškovým cukrom. Dobrú chuť.