Trio rezy (fotorecept)

Autor receptu: lulu88

Ahojte, pridávam prvý koláč, ktorý mám 100 percentne odskúšaný, každý ho robí na iný spôsob ale mne sa osvedčil tento a tak vám ho chcem ponúknuť :) Je to studený koláč s chladničky vhodný na každú príležitosť a chutí úplne každému. Tak, hor sa do pečenia :)

60 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Spravíme si puding, klasicky ako ste zvyknutí robiť jeden puding tak teraz urobte dva jahodové prípadne iné červené (napríklad malina), ale jahoda je najlepšia :) Ocukrite si ich tiež podľa toho aký sladký ho chcete, ja dávam na tieto dva jahodové 4 až 5 PL cukru.
  2. Vajíčka si rozdelíme na žĺtka a bielka. Do žĺtkov si pridáme práškový cukor.
  3. Najskôr vyšľaháme tuhý sneh, potom zo žĺtkov a cukru peknú penu. Do peny pridáme olej a vlažnú vodu. Po riadnom prešľahaní pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh ktorý sme si už predtým pripravili.
  4. Vymiešané cesto vylejeme na plech (nie je vymastený), nie však celé ale dve tretiny. Rovnomerne ho rozotrieme. Do ostatného cesta pridáme kakao, ja pridávam cca 2 až 3 PL ale podľa toho aké tmavé cesto chcete podľa toho dajte aj kakao. Keď ho primiešame do cesta, kakaové cesto vylejeme na biele, cikcakovito, ako vás len napadne :) Na toto surové cesto tiež vylejeme už vychladený puding (ak nemáte pomocníka čo vám ho bude miešať v studenej vode aby ochladol je dobré si puding pripraviť aspoň pol hodinku pred prípravou cesta). Tiež cikcakovo ako vás napadne :) Takto koláč vložíme do rúry a dáme piecť. Ja pečiem na 180°C približne 25 minút v teplovzdušnej rúre. Tu odporúčam uplatniť skúsenosti s vlastnou rúrou ale tch 25 minút určite.
  5. Po upečení koláč vytiahneme a necháme pár minút vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a primiešame do nej 2 až 3 pochúťkové smotany, podľa toho aký veľký plech máte. Dochutíme krém aby bol sladký buď práškovým cukrom alebo vanilkovým. A dáme do chladničky stuhnúť aspon na 2-3 hodinky. Potom servírujeme. Niekedy sa koláč s pudingom zmieša tak, že sa dá jesť aj rukou a niekedy sadne skôr na spodok a dá sa jesť len lyžičkou. Práve v tom je to čaro, nikdy neviete ako bude na koniec vypadať :) Ale chuť je vždy úúúžastná :) Dobrú chuť :)