Trio rezy fotorecept

lulu88 - fotkalulu88, 21. septembra 2012
Trio rezy (fotorecept)
Foto: lulu88

Ahojte, pridávam prvý koláč, ktorý mám 100 percentne odskúšaný, každý ho robí na iný spôsob ale mne sa osvedčil tento a tak vám ho Zobraziť celý popisAhojte, pridávam prvý koláč, ktorý mám 100 percentne odskúšaný, každý ho robí na iný spôsob ale mne sa osvedčil tento a tak vám ho chcem ponúknuť :) Je to studený koláč s chladničky vhodný na každú príležitosť a chutí úplne každému. Tak, hor sa do pečenia :)

60 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
250 g
250 g
2 ks
1 dcl
1 dcl vlažná
1 ks
2 PL
1 ks
2-3 ks
1 ks
1 l




Postup

  1. 1

    Spravíme si puding, klasicky ako ste zvyknutí robiť jeden puding tak teraz urobte dva jahodové prípadne iné červené (napríklad malina), ale jahoda je najlepšia :) Ocukrite si ich tiež podľa toho aký sladký ho chcete, ja dávam na tieto dva jahodové 4 až 5 PL cukru.

    Trio rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka si rozdelíme na žĺtka a bielka. Do žĺtkov si pridáme práškový cukor.

    Trio rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Najskôr vyšľaháme tuhý sneh, potom zo žĺtkov a cukru peknú penu. Do peny pridáme olej a vlažnú vodu. Po riadnom prešľahaní pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh ktorý sme si už predtým pripravili.

    Trio rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiešané cesto vylejeme na plech (nie je vymastený), nie však celé ale dve tretiny. Rovnomerne ho rozotrieme. Do ostatného cesta pridáme kakao, ja pridávam cca 2 až 3 PL ale podľa toho aké tmavé cesto chcete podľa toho dajte aj kakao. Keď ho primiešame do cesta, kakaové cesto vylejeme na biele, cikcakovito, ako vás len napadne :) Na toto surové cesto tiež vylejeme už vychladený puding (ak nemáte pomocníka čo vám ho bude miešať v studenej vode aby ochladol je dobré si puding pripraviť aspoň pol hodinku pred prípravou cesta). Tiež cikcakovo ako vás napadne :) Takto koláč vložíme do rúry a dáme piecť. Ja pečiem na 180°C približne 25 minút v teplovzdušnej rúre. Tu odporúčam uplatniť skúsenosti s vlastnou rúrou ale tch 25 minút určite.

    Trio rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení koláč vytiahneme a necháme pár minút vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a primiešame do nej 2 až 3 pochúťkové smotany, podľa toho aký veľký plech máte. Dochutíme krém aby bol sladký buď práškovým cukrom alebo vanilkovým. A dáme do chladničky stuhnúť aspon na 2-3 hodinky. Potom servírujeme. Niekedy sa koláč s pudingom zmieša tak, že sa dá jesť aj rukou a niekedy sadne skôr na spodok a dá sa jesť len lyžičkou. Práve v tom je to čaro, nikdy neviete ako bude na koniec vypadať :) Ale chuť je vždy úúúžastná :) Dobrú chuť :)

    Trio rezy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sovka62
Poznám a robievam veľmi rada, hlavne v lete, taký vychladený nahradí zmrzlinu a je od nej oveľa lepší. Cesto nechávam žlté a puding kakaový. Tiež dávam puding studený, ale treba pripomenúť, že ho treba piecť naozaj pomaly (v mojej teplovzdušnej tak 150 až 160st a okolo 40 min.) a skúšať špajdlou, lebo pri tom pudingu sa horšie prepeká a pri vyššej teplote by mohol prihorieť vrch. Tak radšej trpezlivo a výsledok bude výborný.
lulu88
sovka62 - áno viem, robievajú aj tak že nechávajú biele cesto a hnedý puding a ja mám odskúšané na tých max 180 a minimalne 25 minut, tiež skúšam do koláča pichnúť či je hotový, preto som napísala že nech každý uplatní skúsenosti so svojou rúrou :) A dakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia