Nektárinkové čatní s ďumbierom

Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a člen Gourmet klubu, 25. augusta 2012
Nektárinkové čatní s ďumbierom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

150 g
600 g
50 g
100 g, ošúpané
1 ks
1/4 pl, prípadne levandule
1/2 PL najemno nasekaného čerstvého
1/2 KL
1/2 KL
150 g
150 g




Postup

  1. 1

    Paradajky sparíme v horúcej vode na 10 sekúnd a ošúpeme, nakrájame na kocky.

  2. 2

    Pokrájané jablká, paradajky, jarnú cibuľku, nastrúhanú limetkovú kôru a šťavu a korenie, ďumbier, cukor, ocot dáme do hrnca a všetko pomaly privedieme do varu a varíme 30 a viac minút miernym varom, kým nevznikne hustá kaša.

  3. 3

    Po 30 minútach pridáme vykôstkované aj so šupkou na kocky nakrájané nektárinky. Premiešame, necháme prebublávať asi 15 min. Hotové čatní naložíme do pohárov a ihneď uzavrieme. Čatní treba skonzumovať do 1 roka, pretože sa postupne mení jeho chuť, vzhľad i konzistencia. Hodí sa ako príloha ku grilovaným jedlám.

Diskusia k receptu

vierocka63
sa urcite pridat aj cili alebo habanero,my lubime iba stiplave ako drakov dych...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia