Domáce ňoki so zeleninou a s mäsom

Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 24. júla 2011
Domáce ňoki so zeleninou a s mäsom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g, zmes
500 g
50 g (alebo ol. olej)
ňoki - veľké halušky:
500 g, uvarené v šupke
100 g
1 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Hovädzinu uvaríme tak, že vývar necháme vyvrieť na množstvo do štyroch hlbokých tanierov.

  2. 2

    Zeleninu sparíme, podržíme vo vriacej vode cca 2 až 3 minúty, následne ihneď schladíme v studenej vode. Pred vkladaním do horúceho vývaru ju prehrejeme na masle alebo olivovom oleji.

  3. 3

    Veľké halušky si pripravíme ako redšie šúľancové cesto. Tvarujeme lyžicou a varíme vo vriacej osolenej vode 4 – 7 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia