Plnené šampiňóniky pre lenivých šampiónov

andiss - fotkaandiss, 27. januára 2014
Plnené šampiňóniky pre lenivých šampiónov
Foto: andiss

Ľahké, rýchle a zdravé. Aj Kamila Magálová vyskúšala tento recept vo svojej relácii. Vopred sa ospravedlňujem za fotku, ktorá nejde otočiť :-D

1-2
porcia
25 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 balenie
1 strúčik
štipka
štipka
podľa potreby do hrnčeka




Postup

  1. 1

    Zo šampionov vydlabeme hlúbik, očistíme. Umyjeme a osušíme.

  2. 2

    Vodu privedieme do varu, prilejeme šťavu z citróna. Jednu až dve minútky necháme šampióny spariť, vložením do vriacej vody. Vyberieme, necháme trošku odkvapkať a vysušiť. Zatiaľ si pripravíme plnku. Cottage ochutíme bylinkovou soľou. A šup sa do plnenia klobúčikov ;)

  3. 3

    Keď už máme šampióny naplnené, vrch posypeme pálivou paprikou, bazalkou a roztlačeným cesnakom. Dáme na plech alebo do zapekacej misy piecť asi na 15- 20 minút. Komu nevadí, môže ešte 5 minút pred dopečením posypať syrom. Podávame s ľubovoľnou zeleninkou.

Diskusia k receptu

mariamka
huby aj cottage mame radi, vyzera to lakavo, ja by som asi vsetkym ochutila ten syr a bazalku dala podla moznosti cerstvu, bylinkova sol sa kupuje ci vyraba? :)
andiss
Bylinková soľ - myslim, že je dostupná aj v DM-ke. Ja ju mám z Rakúska z Hofferu :-)
mamatata2
Krásny recept, presne podľa mojej chuti. A že existujú steakové šampiňóny, to počujem prvý raz, musím sa za nimi obzrieť.
alex37
dobrééé, určite vyskúšam niekedy:-)
andiss
:-) Steakové šampióny zohnať aj ako šampióny Portobello. Každý obchod dá tomu iný názov.. Jednoducho sú 2-3x väčšie ako obyčajné - aby sa dali plniť..
marikafil
ehmmm - šampiňóny poprosím... šampión je niečo ale celkom iné. inak recept môže byť výborný, šampiňóny milujeme na každý spôsob.
methi
Velmi pekny recept. Ved @admin ti mohol pomoct otocit fotku. Aj sa cudujem, ze to neurobil pred zverejnenim. Ved jej s tym pomozte, nech si nemusime krk vykrucat.
brambora
nadhera. ale kde zohnat tie mega sampinony??? priznam sa, ze som este take nevidela.
evusik
pekný, určite aj dobrý recept :) ja som tieto šampiňóny videla v Kauflande...
andiss
Vďaka.. potešili ste ma. A dikes aj za úpravu fotky..trošku si to tu musím obhliadnuť s tým pridávanim fotiek a tagov, nech si nabudúce nenamáhate hlávky :-))
A šampióny dostať veru aj v Kauflande.
andreac
@andiss , k Vašim budúcim receptom: ako titulná fotografia sú vhodnejšie obrázky "na šírku".
evanaaa
Je pravda, ako píše @evusik , tie mega-šampiňóny majú v Kauflande. Ja som plnila raz, ale také malé, nejako mi nešli na chuť, možno nebola dobrá plnka, alebo čo, nepamätám sa. Ale tieto veľké, to by šlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia