Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si potrebné ingrediencie. Očistila som si tri stredné cibule. Jedna pôjde na ryžu, dve patria k mäsu.
  2. Umyté osušené mäso nakrájam na plátky. Vyklepem, osolím, okorením.
  3. Ešte budem potrebovať čerstvú papriku, oravskú slaninu, syr.
  4. Očistila som aj dva strúčiky cesnaku. Dva plátky údenej slaniny som pokrájala na malé kocky. Opiekla som ich aj spolu s cibuľou.
  5. Jednu strednú mrkvu som nakrájala na hranolky.
  6. Na plátok mäsa som rozložila oravskú slaninu. Na slaninu som položila plátok syra.
  7. Pridala som mrkvu, zelenú hrubostennú papriku. Z grilovačky zostali sušené paradajky v oleji. Aj tie som pridala do závitkov.
  8. Do niektorých som dala aj suchú salámu.
  9. Tu je pridaný okrem neúdeného syra aj údený. Mäso som zrolovala, ihlicou som ho spojila, aby sa mi nerozpadlo.
  10. Závitky som obalila v hladkej múke, opiekla som ich na udusenej cibuľke s údenou slaninou. Mäso som podliala 1,5 dcl vody. V tlakovom hrnci som ich dusila 20 minút.
  11. Mäso som podávala s ryžou.