Plnené pstruhové roládky (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Pred vianocami sme dostali od znameho duhoveho pstruha. Neviem kolko vazil cely, ale vykostene file malo 1kg. Z hlavy, z chvosta a z vykosteneho trupu som spravila polievku a z file som pripravila tieto roladky. Inspiraciu na tento recept som nasla na tejto stranke http://www.taste.com.au/recipes/5005/fish+fillets+with+macadamia+nut+stuffing

6
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rybu som si umyla a vykostila. Pinzetou som povytahovala kosticky co mi tam este zostali.
  2. Olupane mandlove lupienky som dala na papier na pecenie a v rure 180C som ich opiekla. Trvalo to asi 5 minut. Treba to sledovat a plech obcas potriast, aby sa lupienky pootacali.
  3. Upecene mandlove lupienky som potom pomrvila na mensie kusky.
  4. Cibulu nakrajanu na drobno som poprazila na 50 g masla. Do misky som si potom pripravila poprazenu cibulu, podrvene mandlove lupienky, struhanku, vajicko, citronovu koru a nasekany citronovy tymian. Vsetko som trochu posolila a posypalla cerstvo mletym korenim styroch farieb.
  5. Premiesanim pripravenych surovin mi vznikla trochu sypka plnka.
  6. Vrchnu hrubsiu cast ryby som zarezala podla hrubky spodnej casti. Takto som dostala dalsie dva platky z file, ktore je vidiet na vrchnej casti fotky. Vacsie casti file som este prerezala na polovicku, takze som vlastne mala sest platkov pstruha. Na file som rozdelila pripravenu plnku.
  7. Hrubsie casti file s kozou som prelozila napoly a tensie platky som zrolovala na dva razy.
  8. Naplnene file som dala do misky na pecenie, posolila som ho a zaliala bielym vinom.
  9. Roladky som prikryla alobalom a piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 35 minut.
  10. Stavu z upeceneho file som zliala do panvice. Nechala som ju zovriet a jej objem som zredukovala na mnozstvo asi 3/4 salky.
  11. Do zredukovanej omacky som pridala zvysok masla a omacku som este prichutila korenim a citronovou stavou.
  12. Roladky som podavala s mladym spenatom, ktory som predtym 2 minuty sparila nad parou a s ochutenou omackou.