Plnená pečená prepelička

Plnené pečené prepeličky na bielom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný nedeľný obed.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Prepeličky som umyla, osušila a zvnútra osolila.
  2. Rožky som nakrájala na kolieska, pridala som jarnú cibuľku, pokrájané natvrdo uvarené vajce a na masti opečenú cibuľu, pochutiny a surové vajcia vymiešané so smotanou a poliala som rožky.
  3. Touto plnkou som naplnila prepeličky, čo mi zvýšila plnka vložila som ju do mikrotenového vrecka a uvarila vo vode. Otvor som spojila špáradlami
  4. Prepeličky som vložila do jenskej misy, pridala som cibuľu a cesnak, masť, osolila a okorenila som ich zvonku, poprášila mletou červenou paprikou a podliala vínom.
  5. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 50 minút. Upečené som vyložila na krájaciu dosku a nechala odpočívať 15 minút.
  6. Odstránila som špáradlá a prekrojila pozdĺžne spolu i s náplňou.
  7. Podávala som ich s plnkou a hlávkovým šalátom.
  8. Prajem vám dobrú chuť