Plnená pečená prepelička
Plnené pečené prepeličky na bielom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný sviatočný nedeľný obed.
4 porcie |
10 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Prepeličky som umyla, osušila a zvnútra osolila.
- Rožky som nakrájala na kolieska, pridala som jarnú cibuľku, pokrájané natvrdo uvarené vajce a na masti opečenú cibuľu, pochutiny a surové vajcia vymiešané so smotanou a poliala som rožky.
- Touto plnkou som naplnila prepeličky, čo mi zvýšila plnka vložila som ju do mikrotenového vrecka a uvarila vo vode. Otvor som spojila špáradlami
- Prepeličky som vložila do jenskej misy, pridala som cibuľu a cesnak, masť, osolila a okorenila som ich zvonku, poprášila mletou červenou paprikou a podliala vínom.
- Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 50 minút. Upečené som vyložila na krájaciu dosku a nechala odpočívať 15 minút.
- Odstránila som špáradlá a prekrojila pozdĺžne spolu i s náplňou.
- Podávala som ich s plnkou a hlávkovým šalátom.
- Prajem vám dobrú chuť