Plnené orechy - mušličky

Plnené orechy - mušličky
Foto: marijanna
marijannaMarijanna, recept pridal: 1. novembra 2012 9:30Ďalšie jeho recepty

Tento recept je na plnené oriešky - mušličky. Mám len 12 formičiek, čo je 6 orechov, tak som to plnila ešte aj do formičiek na mušličky... Síce sú väčšie, ale sú tiež fajnové.

Suroviny

20
porcií
30
minút
príprava
10
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

V original recepte sa kolačiky zliepaju spolu plnkou, ktora je uvedena. Uvari sa puding v 2,5dcl mlieka, vychladime. Vyšlahame ostatne suroviny dodame puding plnime. Ja som si to ulahčila - nutelou..:)
Plnené orechy - mušličky - obrázok 1

2

Zo surovin na cesto vypracujeme cesto, ktorym plnime formičky. Pečieme vo vyhriatej rure na 180*C 10min. Vyklopime..
Plnené orechy - mušličky - obrázok 2

3

Po dva spolu plnime plnkou..nutelou a obalujeme v praskovom cukre...
Plnené orechy - mušličky - obrázok 3

4

obalene ..
Plnené orechy - mušličky - obrázok 4

5

mnamky podavame...
Plnené orechy - mušličky - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 1. novembra 2012 o 12:29
    tieto oriešky milujem...len nerada sa s tým zabávam...ale chuť je famózna.-)))) šikulka si a krásne sa ti vydarili.-))


  • marijanna, 1. novembra 2012 o 12:47
    @izabella929 vdaka prid na kavicku a kolaciky :) ja rada robim tieto suche su raz dva,je ich vela vydrzia,neni problem s uskladnenim ;)


  • orchidea, 1. novembra 2012 o 13:25
    Robievam takéto oriešky ale plním ich plnkou ktorú uvádzaš alebo kakaovou.


  • marijanna, 1. novembra 2012 o 13:27
    @orchidea su fajnove s tou plnkou,vlacnejsie, ale aj s nutelou som fajnove. Rychlejsie urobene i spapaneee ;)


  • martamm, 1. novembra 2012 o 14:12
    Ja plním karamelovou plnlkou zo Salka a masla


  • helca103, 1. novembra 2012 o 17:50
    ja robím vanilkovú plnku ale aj táto tvoja môže byť dobrá. Máme ich radi ale tá robota je vždy na mne a čím som staršia tým menej sa mi s tým chce piplať :-) Máš ich naozaj krásne a páči sa mi aj ten tvar mušle ja mám oriešky.


  • medulienka122, 1. novembra 2012 o 18:35
    no toto, ďalší super recept, nestačím čítať a ukladať, s tým prúdom ma jedine teší, že ho nemajú ďalšie 4 dediny...:-))(škodoradosť - najväčšia radosť). Máš zaujímavé formičky, ja ich mám tiež len "orechové"...:-)))


  • mracik9, 1. novembra 2012 o 18:51
    Už sa teším na vianoce,to sa ich objeme do sýtosti


  • mariaklara, 1. novembra 2012 o 21:15
    Aj tieto oriešky milujem, ukladám.


  • marianna76, 1. novembra 2012 o 22:57
    my sme dakedy robili na vianoce... krásne sa ti podarili...


  • medovnicek, 2. novembra 2012 o 06:44
    moja mamka ich zvykla robiť na vianoce a mala som ich veľmi rada


  • frona, 2. novembra 2012 o 06:57
    moja dcéra ich robí už niekoľko rokov na vianoce. Recept má od svojej krstnej mamy. Tá ich robí podobne ako uvádzaš Ty. Vždy sme k nej chodili na ne.... Ale moja dcéra nahradila margarín maslom a to sa nedá porovnať....sú najfamóznejšie,aké som kedy jedla....skús aj Ty... je to síce trochu drahšie ale tá chuť to vynahradí. Ja som si myslela, že nemôžu byť lepšie ako tie od krstnej....a mýlila som sa. Dcérine sú najlepšie! To maslo im dá veľmi jemnú chuť a sú aj krehkejšie. Týmto nechcem kritizovať tie Tvoje....Iba som chcela prispieť s mojou skúsenosťou. ;-)


  • lusinkab, 2. novembra 2012 o 07:19
    no tak ja sa na to mozem len pekne popozerat a pooblizovat :-) ulozim si to,keby som sa nahodou dostala k tym formickam :-)


  • marijanna, 2. novembra 2012 o 09:33
    @frona verim, že su lepšie s maslom a aj to skusim tomu ver, len som ho momentalne doma nemala. Možno to bude zniet hlupo,ale ked pečiem a možem neaku vec nahradit lepšou, drahšou tak to urobim, ked sa s tym už babrem, nech to stoji za to ...:) tieto su skuškove,lebo recept som dostala od kamošky a vela krat som uz robila pred Vianocami podla noveho receptu i sklamala som sa, tak som si ich teraz odskušala a su fajnove...pri kamoške som ich jedla len vieš,že doma sa podaria inak..:) pozdravujem šikulku dcerku..:)


  • marijanna, 2. novembra 2012 o 09:36
    všetkym Vam dakujem za pekne slova, @luskunkab keby si bola bližšie tak ti požičiam formičky. Ja si ich stale kupujem, mam ich aj vačšie aj menšie moj muž vravi, že mi šibe. Len neodporučam kupovat z onchodov po 1eur tie zhrdzaveju hitro ako aj z Kiku, radšej od Fekelman či aka je to firma, su drahšie,ale maš ich na cely život..:) Ja ich po použiti nikdy neumyvam, len vytriem papierom, jedine ked sa daka fajn zalepi, že nechce von tak tie odmočim,ale inak len papier..:)


  • frona, 3. novembra 2012 o 19:09
    ja sa už teším na vianoce, keď ich dcéra napečie....ja ich nikdy nepekávam.Mám svoje osvedčené recepty a tento nechávam pre dcéru ako prim....tam si ich dám...veru dám.mňam Ak to myslíš vážne, že ich vyskúšaš, tak držím palce a dúfam, že nebudeš sklamaná


  • marijanna, 3. novembra 2012 o 21:58
    @frona určite druhe robim z masla..:) už sa tešim..po tychto mojich už neostalo nič zmizli všetky pajada..:D chystam sa na dalsiu davku..:)


  • frona, 4. novembra 2012 o 09:17
    mňam aj ja by som si veru dala.Mali sme síce dobrý jahodový rez, lebo vnuk mal meniny,ale orechami by som veru nepohrdla....


  • evanaaa, 4. novembra 2012 o 17:34
    Tieto oriešky som vyhľadávala, majú ich síce aj v Kauflande, ale akej chuti, neviem, aj tak ich nemôžem, a kedysi boli aj s jahodovou plnkou tuším.
    Teraz už je dostať aj plech teflonový, kde už sú jamky na oriešky, takže sa robia naraz.


  • milamila, 7. novembra 2012 o 09:46
    krásne plnené oriešky, formičky mám, len prosím radu, tie formičky pred pečením si vymastila alebo nie, lebo mám veľmi veľa receptov na vianočné pečenie , ale aj tak pečiem stále len tie osvedčené a pri niektorých sa formy musia vymastiťa vysypať múkou,ďakujem


  • marijanna, 7. novembra 2012 o 10:49
    @milamila nevymstujem nikdy tie formičky a ani ich neumyvam vo vode s jarou. Proste len utriem s papierovou utierkou:) pekne sa vyklapaju a nelepia sa na formičku. Krasny den skus, su vyborne..nie preto,že su moje, proste preto že su...:D


  • frona, 9. novembra 2012 o 09:50
    @milamila ja by som radila formičky vymazať, keď sa v nich ide prvý krát piecť. Potom to robiť tak, ako hovorí marijanna


  • arriska, 2. decembra 2013 o 23:25
    tam nejde ziadne vajicko?


  • marijanna, 4. decembra 2013 o 19:35
    @arriska , ziadne vajicko...:)


  • emsen, 18. decembra 2013 o 13:22
    a akú múku ,nie je uvedené...dakujem


  • emsen, 18. decembra 2013 o 13:32
    asi to bude hladká...


  • marijanna, 19. decembra 2013 o 15:39
    hladku ;) davam ;)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist