Plnené morčacie prsia fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 12. septembra 2011

Na Slovensku sa zacalo obdobie kacic a husi. My sme zase zabijali morky. Prezrela som si na internete viacej receptov, aby som mala predstavu Zobraziť celý popisNa Slovensku sa zacalo obdobie kacic a husi. My sme zase zabijali morky. Prezrela som si na internete viacej receptov, aby som mala predstavu cim naplnit morcacie prsia. Zladila som to potom s tym, co som mala doma.

5-6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 PL
30 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Morcacie prsia som narezala na hrubsi plat a potom som ho este rozklepala. Masovy plat som posolila a okorenila cerstvo zomletym korenim. Na maso som potom postupne poukladala na platky nakrajanu pecienku, maslo, listky citronoveho tymianu a pininove semienka.

    Plnené morčacie prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Platky masa som skrutila a zaviazala kuchynskym spagatikom.

    Plnené morčacie prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Roladky som obalila v muke, do ktorej som pred tym zamiesala korenie.

    Plnené morčacie prsia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Masove roladky som potom oprazila na rozohriatom oleji.

    Plnené morčacie prsia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Oprazene roladky som dala do zapekacej misy. Roladky som este poliala stavou z jedneho pomaranca.

    Plnené morčacie prsia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maso som prikryla a piekla som vo vyhriatej rure 200C 60 minut. Maso este pustilo trochu stavy. Z upeceneho masa som dala dolu spagatiky, a roladky som pokrajala na hrubsie platky. Servirovala som ich s pecenymi zemiakmi, s tekvicou a s kapustovym salatom. Recept na tento salat som dala uz davnejsie na Varechu.

    Plnené morčacie prsia (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evusik
páči sa mi ako si rozložila pečienku, tvorí to takú mozaiku, je to pekné na oko a určite aj výborné na chuť... teda mňa kombinácia mäsa a pečienky vždy dostane :-) foto ako vždy krásne....
tatranka
Veľmi pekný a chutný recept.Ešte som do plnenej roládky nedávala pečienku.Neztvrdne pri dlhšom pečení?Musím to takto vyskúšať.
palokuchki
Dakujem vam vsetkym. S tou pecienkou som to tiez takto robila prvykrat. @tatranka pecienka nebola tvrda. Neviem ci to bolo tym, ze bola pekna bleda ako z vykrmenej husi. No skoda, ze nebola taka velka ako husacia.
babkamt
recept vyskúšam,no mňa by ešte zaujímalo,ako si pripravila tekvicu.Piekla si ju?Alebo uvarila a trochu opiekla?Moja nevesta tiež pridáva k mäsu veľa zeleniny,no ona ju len varila.A keď mi dali jesť klokana a tvrdili,že je to hovädzie,nepresvedčili mi o opaku.
jerica
Danielka , ukladám KK - rýchle a chutné hneď by som sa do toho pustila,!!
palokuchki
@babkamt , @jerica dakujem. @babkamt , tekvicu som piekla. Nakrajanu som ju rozlozila na plech a trochu som ju pokvapkala olejom. Asi za 15-20 minut je upecena. Ked ju nechas trosku dlhsie piect a poobracas ju, tak sa ti pekne pripecie. S tym klokanom aj my sme skusali viacej sposobov. Nechutil nam. Vadi nam ta sladkava chut. Raz som klokana pripravila na sposob nasej svieckovej. Navsteva si velmi pochvalovala a ked sme im povedali ze jedia klokana, tak prestali prezuvat, pozreli na nas a myslela som si, ze okamzite od nas odidu. No skoncilo to dobre a teraz uz len spominame.
marcy
moje chute :-),akurát mi tam chýbajú tenučké adidas pásiky slaninky....to je môj problém,možno by pečienka stvrdla zo slanej nezdravej dobroty ) chválim fotopostup :o)
ancicka
rcp.uložím a najbližšie ak budú prsia,tak bude roláda podľa teba!
janger
Velmi efektne je to. Tu som este morcaciu pecen v obchode nevidela. Ale snad by sa mohla pouzit aj kuracia...
palokuchki
Este raz vam vsetkym dakujem. @janger , kuracia pecienka tam bude tiez dobra. @marcy no a ta slaninka ak ju mas rada, tak ju tam pridaj. Mne to tam nepasuje. No ale kazdy mame ine chute.
marienka44
@Palokuchki ,dostala som 2 mensie tekvicky. Chcem ich upiect podla Teba. Treba tekvicku olupat a aj ochutit pred pecenim solou a korenim? Po upeceni sa serviruje ako pyre /priloha/? Este som to nikdy nerobila. Dakujem za odpoved. Pekny den.
palokuchki
@marienka44 , neviem ake mas tekvice. Tie cervene hokaido, butternut ked nechces nemusis cistit, mozes ich piect aj so supkou. Ja pouzivam najradsej butternut tekvicu. Ja ju ocistim, nakrajam na kusky 3-4cm, rozlozim na plech, pokvapkam olejom a peciem v rure 200C. Ked chces mat tekvicu pekne pripecenu poobracaj ju pocas pecenia niekolko razy. Ja tekvicu nesolim ani nekorenim. My ju mame radi len tak. No mozes si ju posoloit, okorenit, alebo si mozes urobit pastu s rozdrvenym chili, cesnakom, olejom a solou a tym tekvicu ponatierat pred pecenim. Ja nezvyknem podavat tekvicu ako pyre. Vzdy iba v takych kuskoch ako vidis na prvom obrazku.
cica2
to vyzerá perfektne!!! A to úvodné foto, nádhera:)
dandika1
@palokuchky 7 jan.2014 0:33tak ako Tvoje recepty ,ktore som si uz ulozila a zaradujem do jedalnicka,tak aj tento si davam do K.K a mozno v nedelu aj vyskusam.Prajem vela peknych chvil stravenych pri vareni.... (ja varenie povazujem a vnimam ako relax,a ked sa vydari tak je radost oto vacsia)>>><<<




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia