Plnené miništangle
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
120 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup- Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miesiča, pridáme múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta.
- Z cesta pripravíme 60 g guľôčky a necháme kysnúť 1 hodinu pod fóliou, potom ich rozvaľkáme na obdĺžniky 10 x 20 cm. Plníme plnkou z paradajkového základu, špenátu, ricotty, cesnaku a mozzarelly, ktorú po premiešaní mierne osolíme.
- Obdĺžniky dôkladne uzatvoríme, aby počas pečenia nevytiekli. Štangle môžeme plniť rôznymi zmesami. Pečieme pri teplote 200 °C.
|