Plnené miništangle

Autor receptu: redakcia

5
porcií
120 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miesiča, pridáme múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta.
  2. Z cesta pripravíme 60 g guľôčky a necháme kysnúť 1 hodinu pod fóliou, potom ich rozvaľkáme na obdĺžniky 10 x 20 cm. Plníme plnkou z paradajkového základu, špenátu, ricotty, cesnaku a mozzarelly, ktorú po premiešaní mierne osolíme.
  3. Obdĺžniky dôkladne uzatvoríme, aby počas pečenia nevytiekli. Štangle môžeme plniť rôznymi zmesami. Pečieme pri teplote 200 °C.