Plnené mäso so šošovicovým prívarkom

izabella929 - fotkaizabella929, 30. novembra 2011

Obľubujem plnené mäská a tiež prívarky všetkých druhov.S jedným takým receptom sa s vami podelím..

4
porcie
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
 podľa potreby
štipka
1/2 kávovej lyžičky
1 ks
1 strúčik
5 ks
50 g
2 lyžice
2 lyžice
250 ml
1 lyžica
2 lyžice.




Postup

  1. 1

    Zamiaky očistím a nekrájam, lebo budem podávať celé.Dám variť prebratú umytú šošovicu.Bravčové pliecko pomeliem so strúčikom cesnaku. Do pomletého mäska pridám jedno vajce, rascu, soľ, mleté čierne korenie, kápiu pokrájanú na malé kocky.Na troške oleja upražím pokrájanú cibuľu a keď je zlatistá pridám ju tiež k mletému mäsku.Dám uvariť 4 vajcia.Keď sú uvarené,ošúpem ich a ponapichujem ich na špajdle. Rozprestriem si alobal, ktorý natriem olejom a na alobal uložím mleté dochutené mäsko, z ktorého urobím veľkú placku.Do stredu placky dám varené vajíčka napichnuté na špajdle tak, aby konce trčali

  2. 2

    von z alobalu, aby sa po upečení dali vytiahnúť.Alobal spolu aj s mäskom a vajíčkami ztočím do valca,konce uzatvorím a dám na pomastený pekáč do rozohriatej trúby piecť na 200 st. najprv na 30minút.Po tomto čase, vyberiem roládu z trúby, roztvorím alobal a nechám ešte 15 minút zapekať, aby sa pekne upieklo do hneda.Upečené vyberiem z alobalu, vytiahnem špajdle a nechám chladiť, aby sa dalo pekne pokrájať.Dokončím šošovicový prívarok. V smotane rozmiešam 2 lyžice hladkej múky a pridám ju k prívarku.Ešte ho dochutím podľa potreby soľou, mletým korením a cukrom.Pridám pokrájaný zaváraný kôpor a šťavu z jedného citrona.

  3. 3

    Na tanier uložím zemiaky, nakrájanú mäskovú roládu a nalejem šošovicový prívarok.

Diskusia k receptu

hubata
Kôpor so šošovicou nerobievam, ale prečo to neskúsiť. Je to klasika, ktorá chutí asi každému.
izabella929
ty hubatá a vyplazená, ja pridávam kôpor do všetkých kyslých polievok, fazuľovej,hríbovej,šošovicovej, zemiakovej a dokonca kôprom posypem aj tvarohový koláč...)) értem?
evanaaa
Aj ja értem, ale tiež nekôprujem všetky mliečne polievky, myslela som, že sa majú len niektoré. Ale ten kôprový tvarohovník by som si dala. A dnes som robila podobnú roládu z mletého mäsa, dostredu som ale dala praženicu ( podľa jedného rcp odtiaľto) a uhorky. Prečo napichuješ vajcia na špajle, to by ma nenapadlo.
hannes1
Recept je jedlý. Možno by som ten kôpor vynechal alebo ak by tam už muselo byť silou-mocou dačo zelené, tak zelený petržlen...
izabella929
@hannes1 ,ako sa ti páči, keď kôpor nemáš rád, tak si ho nahradíš inými bylinkami...mne sa náhodou hodí a aj ho používam do všetkého kam dám smotanu..ale silou-mocou ozaj nemá význam.-)vďaka za komentár...
mata3636
ako dobre, že bol pripomenutý tento recept. kôpor do šošovice som ešte nedávala. ale určite vyskúšam, so synom ho máme veeeľmi radi. keď robím kôprovú omáčku, tak toľko, že by sa najedlo 10 ľudí, nie len my dvaja :-)
izabella929
@mata3636 , inak by som ani šošovicovú polievku nejedla, bez kôpru to nie je to pravé orechové..)teraz som si priviezla z Maďarska čerstvú vylúskanú fazuľu, to bude s kôprom niečo fajnové..vďaka za milý koementár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia