Plnené langoše

Autor receptu: kristinamia

neviem, či už tu taký recept je, ak nie, rada sa podelím o tento... nie je to nič ťažké....

8
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások, do malej nádoby dáme zohriať cca 1dcl mlieka, do neho vložíme droždie a cukor, prikryté necháme kysnúť.
  2. Odvážime si 500g hl. múky a dáme do väčšej nádoby, misky. Pridáme kvások, zvyšné mlieko a soľ. Zamiesime, kým sa cesto prestane lepiť na varešku. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.
  3. Keď nakysne, na pomúčenej doske rozdelíme na 8 kúskov a vypracujeme bochníky. Necháme ešte chvíľu nakysnúť. Z bochníkov robíme langoše, rukami naťahujeme do požadovaného tvaru. Na polovicu naukladáme šunku a posypeme syrom, alebo suchú salámu a cibuľu a posypeme syrom, preložíme. Kraje jemne postláčame a vysmážame v rozohriatom oleji z každej strany pár minút.
  4. Langoše vytiahneme, necháme odkvapkať na papierovej utierke a potrieme vodou s roztlačeným cesnakom. Dozdobíme na tanieri tatarskou, kečupom a syrom... Dobrú chuť...:-)